1500 YTL telefon faturası gelen memur şok oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2008 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Adliyesi'nde memur olarak görev yapan Erol Uçaracak, Avusturya'da hiç tanımadığı bir telefon numarası ile yapılan görüşmeler sonucu bin 500 YTL fatura gelince şoke oldu. Uçaracak, durumun aydınlığa kavuşturulması için savcılığa başvuruda bulundu.

Ordu Adliyesi'nde memur olarak görev yapan Erol Uçaracak, bin 500 YTL'lik cep telefonu faturasını görünce şaşkınlıktan ne yapacağını bilemedi. Ayrıntılı fatura dökümüne Uçaracak'ın 505 ila başlayan numarasından Avusturya'daki 4366468400 numaralı telefonu aramış gözüküyor. Şubat ayı içindeki 26 günde Avusturya'daki telefon ile 59 kez görüşme yapıldığı ortaya çıktı, bazı görüşme süresinin ise 45 dakikaya vardığı tespit edildi.

Avusturya'da tanıdığı hiç kimse olmadığını yabancı dil de bilmediğini aktaran Erol Uçaracak, "Görüşmelerin saati benim mesai saatim. Yani görev başında olduğum zaman ve telefonum da yanımda. Yani hiç mümkün mü bir devlet memuru mesai saatinde saatlerce telefon görüşmesi yapsın? Hiç mümkün mü bir devlet memuru yurt dışında bir numara ile saatlerce görüşsün? Telefonum yanımda olduğu için de bir başkasının mesela çocuklarımdan birinin benim telefonumu kullanması mümkün değil." dedi.

Avusturya'daki telefonun kime ait olduğunu öğrenmek için aradığında faks sesi gibi sinyal geldiğini aktaran Uçaracak, "Cep telefonumun operatör şirketini aradım, bana faturaya göre hareket edeceklerini söylediler. Burada bir haksızlık var ve ben mağdur edildim. Cep telefonumun operatör şirketinden de hadiseye duyarsız kalmayarak gerçeğin ortaya çıkarılması için ilgi bekliyorum. Ben zaten Cumhuriyet Savcılığı'na gerçeğin ortaya çıkarılması için başvuruda bulundum." diye konuştu.

Uçaracak, cep telefonunu ikinci elden aldığını, kendi imei numarası ile bir başka telefonun bulunup bulunmadığını bilmediğini, görüşmelerin böyle bir telefondan yapılıp yapılamayacağını merak ettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber