Adalette İki İyi Haber

Adalet Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, bakanlığın 2008 yılı personel alım takvimi (zabıt katibi) hakkında bilgiler vermiştir. Tüm diğer kurumlara örnek olması gereken açıklamada ayrıca görevde yükselme takvimine de ilişkin detaylara yer verilmiştir. Açıklamadaki en güzel nokta ise sözlü sınava Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı vermiş olmasıdır. Bakanlık, sözlü sınava imkan veren yönetmeliği değiştireceğini belirtmiştir. İşte açıklamanın tam metni...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU

Başbakanlığın 06/03/2008 tarihli oluru ile Bakanlığımıza 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca 2500 adet açıktan atama izni verilmiştir.

Belirtilen iznin 1500 adedi Genel Müdürlüğümüzce, 1000 adedi ise Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce kullanılacaktır.

Genel Müdürlüğümüzce kullanılacak olan 1500 adet açıktan atama izni adliyelerimizin (adli- idari yargı) zabıt katibi ihtiyacını karşılamak için kullanılacaktır.

Ayrıca, Genel Müdürlüğümüze bağlı çalışan personelden 2007 yılında emeklilik, istifa vs. gibi nedenlerle ayrılan memur sayısının yüzde ellisine tekabül eden 520 adet açıktan atama izni daha 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu uyarınca kullanılacaktır.

520 adet izinin;

a) 100 adedinin icra müdür ve yardımcılığı,

b) 155 adedinin psikolog, pedagog, sosyal çalışmacı, teknisyen, mütercim ve istatistikçi,

c) 265 adedinin mübaşir

kadrolarına yapılacak atamalar için kullanılması düşünülmektedir.

Acil personel ihtiyacı nedeniyle açıktan atama izinlerinin bir an önce kullanılması için Genel Müdürlüğümüze yoğun talepler ulaşmakta ise de, Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin ?Sözlü sınav? başlıklı 14 üncü maddesine ilişkin olarak Danıştay 12 inci Dairesi 2007/2515 Esas sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı vermiş olup, karar doğrultusunda ilgili Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Yönetmelik değişikliği Resmi Gazetede yayımlandığında açıktan atama iznine ilişkin olarak gerekli işlemlere başlanacaktır.

Açıklanan sürecin gerçekleşmesi için gereken süre dikkate alındığında, muhtemelen mayıs ayının ikinci yarısında zabıt kâtibi ve mübaşir unvanları için sınavların yapılması planlanmaktadır. Diğer kadrolar için ise ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme ya da sınav yapılmak suretiyle atamalar yapılacaktır.

Öte yandan 2008 yılı içinde yazı işleri müdürlüğü, idari işler müdürlüğü ve zabıt katibi unvanlarında görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılması planlanmaktadır. Ortaya çıkan ihtiyaçlar ve Danıştay kararları nedeniyle Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde bir kısım değişiklikler yapılmasından sonra belirtilen unvanlarda yapılacak görevde yükselme eğitimi ve sınavlarının yılın ilk yarısına yetiştirilmesi düşünülmektedir.

Süreçlere ilişkin olarak ayrıca ilan yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber