İşte havası en kirli olan iller...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2008 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye'de Şubat ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Isparta'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayına ilişkin Hava Kirliliği istatistiğine göre, Şubat ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Hakkari, Kars, Çanakkale, Bitlis ve Kütahya olarak belirlendi.

Aynı dönemde partiküler madde (duman) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Isparta, Afyonkarahisar, Erzurum, Kütahya ve Kahramanmaraş (Elbistan) olarak saptandı.

Şubat ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır değeri Hakkari, Kars ve Şırnak'ta, Birinci Uyarı Kademesi Sınır değeri Hakkari ve Kars'ta aşıldı.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır değeri Afyonkarahisar, Ağrı, Erzincan, Erzurum, Isparta, Kütahya, Kahramanmaraş (Elbistan) ve Düzce'de, Birinci Uyarı Kademesi Sınır değeri Erzincan, Isparta ve Düzce'de aşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber