Tarkan öğretmenin kürek sapıyla çalıştırdığı Ramazan ciritte dünya 2.'si oldu

Nevşehir'de Beden Eğitimi Öğretmeni Tarkan Güney, down sendromlu milli sporcu olan öğrencisi Ramazan Ünlü'yü antrenmanlara gelemediği için köye giderek çalıştırıyor. Tarkan öğretmenin kürek sapıyla çalıştırdığı Ramazan, ciritte dünya 2.'si oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2023 10:20, Son Güncelleme : 25 Kasım 2023 10:22
Tarkan öğretmenin kürek sapıyla çalıştırdığı Ramazan ciritte dünya 2.'si oldu

Nevşehir'de Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Tarkan Güney, 6 yıldır Ürgüp ilçesine bağlı Bahçeli köyüne giderek down sendromlu öğrencisi milli sporcu Ramazan Ünlü'yü çalıştırıyor. 6 yıldır haftada en az 3 gün Bahçeli köyüne giden Güney, Ramazan'ı kürek sapı ile olimpiyatlara hazırlıyor. Güney, "27 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Son 8 yıldır da engelli çocuklarımızla birlikte çalışıyorum. Bu özel çocuklarımızın hayatın içinde olabilmeleri için yapmaları gereken en önemli aktivitelerin başında spor geliyor. Ben de bu çocuklarımıza spor yaptırarak hayata daha iyi hazırlarım diye çalışmalarıma devam ediyorum" dedi.

Ramazan ile yaklaşık 6 yıl önce yollarının kesiştiğini anlatan Güney, "Özel Sporcular Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu yarışmalara Nevşehir'den bir sporcu ile katılmak istedim. Ramazan'ın gerek okul içindeki hareketleri, gerek okul dışındaki çalışmalarını gözlemledim ve Ramazan'dan iyi bir sporcu olacağını düşündüm. Bu düşüncelerle çalışmalara başladık. İlk zamanlarda okulda bazı hareketleri yapabiliyorduk. Teknik anlamda çalışabileceğimiz bir yer, saha ve ekipman lazımdı. Ramazan'ın da antrenmanlar için köyden gelip gitmesi çok zordu. Bu nedenle ben okul çıkışlarında köye giderek çalışmalara başladık. Elimizde imkan olmadığı için kürek sapı kullanarak cirit atmaya başladık. Bu çalışmalarımız sonuç verdi ve güzel işler çıkarttık. Çalışma yaptığımız alan cirit sporu için uygun bir yer olmadığından cirit çok çabuk kırılıyor veya deforme oluyordu. Bu nedenle biz de çalışmalarımıza ciride en çok benzeyen kürek sapı kullanarak devam ettik. Katıldığımız ilk şampiyonada Türkiye 2.'si olduk. Daha sonraki yıllarda dünya şampiyonasına katılarak dünya 2.'si olduk. Şimdi de 2024 yılında Antalya'da yapılacak olan Down Sendromlu Olimpiyatları var. Biz de olimpiyat şampiyonu olabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber