Yazılı emir isteyen memurun sicili düşürülemez

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Valiliği, Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde çalışan bir kurtarma teknisyeni, görevi dışında işleri yapmakla görevlendirildiği için yazılı emir ister. Ancak amirleri sadece bu talepten dolayı memurun sicilini 63 olarak düzenler.

Bu not görede yükselme sınavlarına katılabilmek için bir engeldir. Zira Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmeliğin 7. maddesinin son fıkrası "Ancak, son sicil notlarının olumlu ve son üç yıllık sicil notu ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şartı aranır" şeklinde olduğundan, bu memur arkadaşımız düzenlenecek olan görevde yükselme sınavlarına katılamayacaktı.

Kurtarma teknisyeni 2006 yılında Ankara 4. İdare Mahkemesi nezdinde dava açmıştır. Ankara 4. İdare Mahkemesi "görevi dışında görevlendirilmesi nedeniyle yazılı emir isteme yoluna başvuran davacının bu davranışının sicil notunun düzenlenmesine esas alınamayacağına" karar vermiştir. Mahkeme ayrıca memura verilen kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının da 10. İdare tarafından iptal edildiğine dikkat çekmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber