Milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili kanun teklifi TBMM Başkanlığı'nda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2008 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen kanunun, yeni sosyal güvenlik sistemiyle uyumunun sağlanması amacıyla hazırladığı kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

3671 sayılı TBMM Üyelerinin Ödenek, Yolluk ve Emekliliklerine Dair Kanuna bazı maddeler eklenmesini öngören kanun teklifinin gerekçesinde, TBMM üyelerinin yasama, denetim, araştırma ve temsil görevlerini yerine getirirken, yararlanacakları kamusal, sosyal imkan ve haklarla, uyacakları esaslar konusunda mevzuatta bazı boşluklar ve belirsizlikler bulunduğu belirtilerek, Anayasanın ilgili hükümleri ve içtüzük çerçevesinde belirlenen hükümlerin bu alandaki ihtiyaçların tamamını karşılamadığı kaydedildi.

Teklifin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Bu sebeple milletvekilleri TBMM, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerinde kuralları ve usulleri önceden belirlenmiş standart bir hizmet alamamakta zaman zaman görevlerinin yerine getirilmesinde uygulama tereddütleri oluşmaktadır.

Ayrıca 3671 sayılı kanun hükümleri ile 31 Mayıs 2006 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve 17 Nisan 2008 tarihli 5754 sayılı kanun hükümleri arasında, yapılan değişikliklerden sonra uyuşmazlıklar ve belirsizlikler doğmuştur.

Demokrasinin temel ilkelerinden olan kuvvetler ayrılığı dikkate alınarak, bu alandaki uygulama düzenlemelerinin doğrudan doğruya yasama organı tarafından yapılması gerekmektedir. Doğacak ihtiyaçlara göre öngörülebilecek değişikliklerin de kolayca gerçekleştirilebilmesi için bazı düzenlemelerin yönetmelik düzeyinde tutulması gerekli esnekliği sağlayacaktır. TBMM'de yer alan bütün siyasi parti gruplarının kuvvetleri oranında temsil edildiği TBMM Başkanlık Divanı, öngörülen yönetmelik için en uygun düzenleme merci olarak düşünülmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber