Diyanet Müfettişleri, Konya'da iddiaları araştırıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Konya'nın Taşkent ilçesine Bağlı Balcılar beldesine gelen Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri, enkazda hayatını kaybedenlerin yakınları, yaralı olarak kurtulan öğrenciler ve yakınlarıyla görüşüp, "Yurdun Kuran kursu olarak da kullanıldığı" iddiasını araştırıyor.

1 Ağustosta Balcılar'da yurt olarak kullanıldığı belirtilen binanın çökmesiyle ilgili olarak Vali Yardımcısı Abdullah Etil'in başkanlığında başlatılan idari soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü görevlilerinin çöken binadaki LPG tankıyla ilgili yaptığı inceleme sonunda hazırlanan rapor doğrultusunda, LPG tankının TSE standartlarına uygun olmadığı için Valilikçe, ilgili firma hakkında Hadim Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılarak, suç duyurusunda bulunuldu.

Valiliğin yürüttüğü idari soruşturmaya paralel olarak, Ankara'dan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen müfettişler ve Konya İl Dernekler Müdürlüğü'ne bağlı denetçiler, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Dernek denetçileri yaptıkları çalışmada, yurt binasının bağlı bulunduğu Balcılar Yurt ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'nin 1964 yılında kurulduğunu, bu binanın 34 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu olarak işletme ruhsatının ise 2000 yılında alındığını belirledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişleri ise beldede, olayda hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları, yaralı olarak kurtulan öğrenciler ve aileleriyle görüşerek, "yurdun Kuran kursu olarak da kullanıldığı" yönündeki iddiayı araştırıyor. Ancak müfettişlerin "şu ana kadar, bu iddiaya delil olabilecek bir tanık beyanına rastlamadığı", görüşlerine başvurulan kişilerin de "Binada İngilizce kursu veriliyordu, öğrenciler temizlik yapıyordu" şeklinde beyanda bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, binaya kurduğu LPG tankının TSE standartlarına uygun olmadığı iddia edilen firmanın ise Hadim Asliye Hukuk Mahkemesi'ne talepte bulunarak, binadaki LPG tesisatın incelenmesini talep ettiği, dün de görevli hakiminin bu talep üzerine bina enkazında keşif yaptığı öğrenildi.

Vali Yardımcısı başkanlığındaki idari soruşturmanın pazartesi gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber