Memur Maaşı Zam Oranları Açıklandı

15 Ağustos'tan itibaren sağlanacak ek zam oranları belli oldu. Ek zam miktarlarını Başbakan Erdoğan İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Buna göre en düşük memur maaşına 103 YTL ek zam yapılacak. Memur maaşına ise 112 YTL ek zam yapılacak. İşte Erdoğan'ın açıkladığı zam oranları. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2008 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos'tan geçerli olmak üzere en düşük memur maaşına yüzde 10, ortalama memur maaşına da yüzde 8.4 oranında ek zam yaptıklarını söyledi. Böylece; en düşük memur maaşı 1119 YTL, öğretmen maaşı 1334 YTL, mühendis maaşı 1992 YTL, teğmen maaşı 2 bin YTL, araştırma gövlisi maaşı 1553 YTL ve polis maaşı 1776 YTL oldu.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde hükümetin memur maaşlarına yönelik artışa ilişkin aldığı kararı açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Ağustos'tan geçerli olmak üzere en düşük memur maaşına yüzde 10, ortalama memur maaşına da yüzde 8.4 oranında ek zam yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "En düşük memur maaşına 103 YTL, memur maaşın 112 YTL, din görevlisine 112 YTL, öğretmen maaşına 112 YTL, astsubay çavuş maaşına 127 YTL, teğmen maaşına 132 YTL, polis maaşına 164 YTL, araştırma görevlisi maaşına 171 YTL ve mühendis maaşına 164 YTL zam yaptık." diye konuştu. Erdoğan, Asgari geçim indirimi hariç 2008 yılında en düşük memur maaşında yüzde 22.7, ortalama memur maaşında ise yüzde 18.5 oranında zam yaptıklarını sözlerine ekledi. Erdoğan, ek zamların bütçeye 947 milyon YTL'ye mal olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamasına göre; yeni düzenlemeye göre 2007 yılı Aralık ayı ile 2008 yılı Ağustos ayının karşılaştırmalı memur maaşları şöyle;

En düşük memur: 843 YTL - 1119 YTL

Öğretmen: 1.037 YTL - 1334 YTL

Mühendis: 1512 YTL -1 992 YTL

Teğmen: 1645 - 2 bin YTL

Araştırma görevlisi: 1180 YTL - 1553 YTL

Polis: 1406 YTL - 1776 YTL


Memura 15 Ağustos'tan itibaren sağlanacak ek zam oranları belli oldu. Ek zam miktarlarını Başbakan Erdoğan İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Buna göre en düşük memur maaşına 103 YTL ek zam yapılacak. Memur maaşına ise 112 YTL ek zam yapılacak.

-Memura 15 Ağustos'tan itibaren sağlanacak ek zam oranları belli oldu. Ek zam miktarlarını Başbakan Erdoğan İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Buna göre en düşük memur maaşına 103 YTL ek zam yapılacak. Memur maaşına ise 112 YTL ek zam yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memura yapılacak ek zam miktarlarını İstanbul'da çalışma ofisinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile açıkladı. AKP hükümetleri olarak kamu personelinin hak ettiği yaşam standardını yükseltmeyi temel öncelik olarak kabul ettiklerini ifade eden Erdoğan kamu çalışanlarına enflasyonun üzerinde artış sağladıklarını ifade etti. Erdoğan ?5.5 yıllık iktidar dönemimizde hiçbir zaman enflasyona kamu personelimizi ezdirmedik. Ayrıca kamu çalışanları arasında mümkün olduğunca ücret adaletini sağlamayı temel prensip edindik? dedi. Kamu personelinden ek ödemesi olmayanların aylıklarının iyileştirilmesi amacıyla yasal düzenleme yaptıklarını belirten Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda belirlenen ek zam miktarlarının mümkün olduğunca yüksel tutulduğunu ifade etti ve ?ideale ulaşan bir yapı içinde olduğu iddiasında değiliz. Ekonomik şartlar neye müsaade ediyorsa bunu zorlamak suretiyle miktarlar belirlenmiştir? diye konuştu. Erdoğan 15 Ağustos'tan itibaren uygulanacak ek zam miktarlarını şöyle açıkladı:

?En Düşük memur maaşına 103 YTL, Memur maaşına 112 YTL, Din görevlisi maaşına 112 YTL, Öğretmen maaşına 112 YTL, Astsubay çavuş maaşına 127 YTL, Teğmen maaşına 132 YTL, Polis memuru maaşına 161 YTL, Araştırma görevlisi maaşına 171 YTL, Mühendis maaşına 164 YTL ek zam yapılacak?

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan memura ?eşit işe eşit ücret?i sağlamak için hazırlanan kararnameyle belirlenen ek zam oranlarını açıklarken, en düşük memur maaşının 2007 Aralık ayında 843 YTL iken 2008 Ağustos ayı itibariyle bin 119 YTL'ye çıktığını söyledi. Erdoğan, söz konusu ek zammın bütçeye getirdiği yükün ise bu yıl için 947 milyon YTL olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ?eşit işe eşit ücret? kapsamında memura yapılacak ek zam miktarlarını İstanbul'da çalışma ofisinde gerçekleştirdiği basın toplantısı ile açıkladı.

Yapılan ek zam ile ilgili düzenleme ile en düşük memur maaşında yüzde 10, ortalama memur maaşında ise yüzde 8.4 oranında artış sağlandığını anlatan Erdoğan şu bilgileri verdi:

?Bu yılın içindeki artışlarla bu düzenlemedeki yaptığımız artışlar birlikte değerlendirildiğin memur maaşlarında önemli miktarda artış sağlandığı görülecektir. Aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 2007 Aralık ayında 843 lira iken 2008 Ağustos ayında bin 119 YTL'ye çıktı. Öğretmen maaşı, bin 37 YTL iken bin 334 YTL'ye, mühendis maaşı 2007 Aralık ayında bin 512 YTL iken 2008 Ağustos ayında bin 992 YTL'ye, teğmen maaşı 2007 Aralık ayında bin 645 YTL iken 2008 Ağustos ayında 2 bin YTL'ye, araştırma Görevlisi maaşı 2007 Aralık ayında bin 1187 YTL iken 2008 Ağustos ayında bin 553 YTL, polis maaşı 2007 Aralık ayında bin 406 YTL iken 2008 Ağustos ayında bin 776 YTL'ye çıkmıştır. Böylece asgari geçim indirimden kaynaklı artış hariç, 2008 yılında en düşük memur maaşında -özellikle buna dikkat çekiyorum- yüzde 22.7, ortalama memur maaşında ise yüzde 18.5 oranına artış getirmiş oluyoruz. ?

-DÜZENLEMENİN BÜTÇEYE YÜKÜ 947 MİLYON YTL-

Erdoğan, bu düzenleme sonucunda kamu personelinin kurumlar arası var olan ücret dengesizliğinin giderilmesi ve ?eşit işe eşit ücret? sağlanması yönünde önemli mesafe kaydetmiş olunduğunu söyledi. Erdoğan, düzenlemenin tüm kamu çalışanlarına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Erdoğan, bir gazetecinin yeni artışın bütçeye ne kadar ek yük getireceği ve ek yükün nasıl karşılanacağı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:

?Bunun bütçeye getirdiği yük, 2008'le ilgili olarak 947 milyon YTL. Bütün bunlarla ilgili olarak bazı bakanlıklarımızda döner sermaye ile ilgili olarak havuzlarda toplananları artık tek bir havuzda topluyoruz. Ve bunun yanında yine aynı şekilde bu çalışmayı biz belediye gelirlerinde de yapmıştık. Orda bunları tek havuzda toplamak sureti ile ek yük getirmeden her bakanlığın kendi yapmış olduğu bu dengelemeyi merkezi anlayışa dağıtmayı planladık. Yani ek yük filan gelmiyor.?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanları ile yürütülen toplu görüşmelerin yeni başladığını, sendikaların taleplerini ortaya koyacağını belirterek ?Ancak uçuk kaçık talepler falan, bunlar evet diyebileceğimiz şeyler değil? dedi.

Başbakan Erdoğan, memur maaşlarına yapılacak ek ödemeyle ilgili düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, kamu çalışanları ile yürütülen toplu görüşmelerde KESK'in görüşmelerden çekilmesine ilişkin bir soruya ?malum sendikamızın toplantının 10'ncu dakikasında kalkıp da toplantıyı terk etmesini şık bulmuyorum. Sivil toplum ya da demokratik anlayış içerisinde masadan çekilmeyi doğru bulmuyorum. Bakan farklı bir hoşgörü anlayışını sergiledi ve ?tekrar masaya gelebilir' diye çağrı yaptı. Sokaklarda yürümekle bu tür şeyler çözülmez. Toplantının 10'ncu dakikasında da çekip gitmekle bu işi çözemezsiniz. Sokaklarda bu yürüyüşlerle bu şova dönüşür. Bu ?Buralardan ben nemalanıyorum' mantığıdır. Oturursunuz konuşursunuz.,?taraf olmadık efendim' deniyor. Ekstra olarak ne verebiliriz, biz bu çalışmayı yapmışız ve gördüğünüz bu tabloyu da Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapmış olduğu ekstra destek olarak memurumuza vermişiz? karşılığını verdi.

Erdoğan 2009 yılında memura verilecek ek ödemeyle ilgili bir soruya ise ?2009'la ilgili olarak da zam oranı belirlenecek, daha sonra yine memurumuza yansıyacak? yanıtını verdi. Ek ödemelerde azami noktadaki artışı mühendise yaptıklarını ifade eden Erdoğan, ?Ulaştırma, bayındırlık, enerji, çevre orman ve tarım bakanlığında bu noktada belli bir cazibeyi oluşturmamız lazım. Bu tablo bile bizler için ideal değil ama ekonomik şartlarımız buna müsaade ediyor. Biz parayı iyi idare edemezsek bunun faturası bize çıkacak milletimize böyle bir fatura ödetmek istemiyoruz? diye konuştu.

Erdoğan, enflasyon rakamları hatırlatılarak açıklanan oranların enflasyon karşısında erimiş olup olmayacağına ilişkin bir başka soruya ise, ?Şu andaki enflasyonda gelinen nokta yüzde 10 civarında. Ben ek ödemelerle ilgili 22.4 gibi bir rakam açıkladım. Enflasyonun üzerinde yüzde 12 civarında bir ilave sözkonusu. Belirlediğimiz enflasyonun dışında bir oran. Biz bugüne kadar belirlediğimiz rakam enflasyonun altında kalıyorsa aradaki farkı ödedik, gene öderiz? karşılığını verdi.

-?UÇUK KAÇIK TALEPLERE EVET DEMEYİZ?-

Başbakan Erdoğan basın toplantısında, memurla yürütülen toplu görüşmelerin hatırlatılması üzerine çalışmaların yeni başladığını ve sendikaların taleplerini ortaya koyacağını belirterek, ?Ancak uçuk kaçık talepler falan, bunlar evet diyebileceğimiz şeyler değil. Öyle taleplerde bulunuluyor ki ülke gerçekleriyle alakası yok. Bu taleplerde bulunan arkadaşlara diyorum ?gelin kendinizi bizim yerimize koyun, ülkeyi nasıl yönetirim'diye düşünün. Ancak bu arkadaşlar hiç burada olmamı. Kaldı ki bizler onlar adına da bu işi yapıyoruz. Onlar adına da ülkeyi yönetiyoruz. Karşılığı olmadan memuruna işçisine para verme ahlaksızlığına düşmedik. Çünkü bu milletin cebinden para çalmaktır. Geçmişte bu yapıldı. Yapılan artışlarla memur kardeşimin alım gücünün ne kadar arttığını göreceksiniz, artış var azalma yok? diye konuştu.

Memurlar.Net ve Ajanslar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber