Kontrol Memurları Müdürlüklere Atanabilecek

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelikte bugün (27/9/2002) yapılan değişiklik ile mahalli idarelerde görev yapan kontrol memurlarının müdürlüklere atanmaları sağlandı.

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kontrol Memurları, adı geçen yönetmeliğin hizmet grupları başlıklı 5. maddesinin Denetim Grubu altında yer almaktadır. Kontrol memurları ile birlikte müfettiş, iktisat müfettişi, kontrolör, murakıp, müfettiş yardımcıları da bu hizmet grubunda yer almaktadır.

Yönetmelik hükümlerine göre unvanlara atanabilme ancak aynı hizmet gurubunda yer alan daha alt düzeydeki unvanlarda görev yapma şartına bağlanmıştır. Bu nedenden dolayı hizmet grupları arasındaki geçişler çok sınırlandırılmıştır. Bu sınırlama Yönetmeliğin, ?Hizmet grupları arasında geçişleri? düzenleyen 19. maddesinde ?Bu yönetmelik kapsamında bulunan kurumlarda müfettiş, kontrolör, iktisat müfettişi ve murakıp unvanı ile görev yapanların bu Yönetmelikte yer alan hizmet gruplarına atanmalarında sınav ve hizmet gruplarında çalışma şartı aranmaz.? hükmü ile belirli unvanlar açısından kaldırılmıştır.

İşte bugün yapılan değişiklik ile kontrol memurları için de bu sınırlama kaldırılmıştır. Bundan böyle kontrol memurları da eğitim ve sınava katılıp başarılı olmak ve diğer şartları taşımak kaydıyla unvanlı veya unvansız müdürlüklere atanabileceklerdir.

Yönetmeliğin Tam Metni İçin Görevde Yükselme Bölümünde Bulunmaktadır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber