Doktorluk sevdasından vazgeçmiyor! 3 ayda 2 kere sahte doktorluktan yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2008 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorluk sevdasından vazgeçmiyor! Genç kadın,3 ayda 2 kere sahte doktorluktan yakalandı

İZMİR - İzmir'de yaklaşık 3 ay önce bir hastanede doktor kılığında yakalanan genç kadın, yine bir hastanede doktorluk yapmak isterken yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle birçok ameliyat geçiren Bilge I. (25) tam olarak iyileşemeyince eğitimi yarıda kaldı ve doktor olma hayalini gerçekleştiremedi. 11 Ağustos'ta Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gelerek beyin cerrahı olduğunu ve rotasyon için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geldiğini söyleyen Bilge I., doktor olmadığı anlaşılınca polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan genç kadın, daha sonra savcılıkça serbest bırakıldı.

Ancak doktorluk sevdasından vazgeçmeyen Bilge I., 13 ve 14 Kasım tarihlerinde doktor önlüğü ve stetoskopla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek, bir hafta önce tıpta uzmanlık sınavını kazandığını, acil tıp asistanı olarak göreve başlayacağını ve resmi işlemlerinin sürdüğünü söyledi. Başhekim Yardımcısı ve Acil Servis Sorumlusu Dr. Özge Duman Atilla, genç kadına hastalara bakmadan yalnızca gözlem yapabileceğini söyleyerek izin verdi. 2 gün hastanede hastaların tedavisini izleyen Bilge I., önceki gün yeniden hastaneye gitti. Üzerinde doktor önlüğü ve boynunda steteskop olan Bilge I. yine acil serviste dolaşırken polisler, genç kadının hareketlerinden şüphelendi. Huzur timi polislerinin daha önce gözaltına alındığı için tanıdığı Bilge I., gözaltına alındı. Hastane yetkilileri de, doktor olmadığı anlaşılan genç kadından şikayetçi oldu.

Gözyaşları içinde polise hep doktor olmak istediği için böyle bir yalana başvurduğunu belirten Bilge I., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. AHMET POLAT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber