Kadınların cuma namazı kılabileceği camiler hazırlanıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dinî eğitimde camilerin etkin rol oynamasını isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, kadınların camilere daha fazla gitmelerini sağlamak için de önemli bir adım atıyor.

Kadınların cuma namazına katılabilecekleri düzenlemeler için hazırlık yapan başkanlık, bu konuda ilçe müftülüklerine yazı gönderdi. Kadınların namaz kılabilecekleri camilerin listesini isteyen Diyanet, buralara uygun abdesthane ve tuvaletlerin yapılması talimatını verdi. "Dışarıda namaz kılınması gerekiyorsa erkekler fedakârlık göstermeli." diyen Başkan Ali Bardakoğlu, her fırsatta cuma ve bayram namazlarına kadınların da gitmesi çağrısında bulunuyor. Özellikle bayanların erkeklerin imkânlarına denk, ferah mekânlarda ibadet etmelerini bir proje olarak düşündüklerinin altını çizen Bardakoğlu, camilerin kadınlara, gençlere ve çocuklara hizmet verecek şekilde dizayn edilme-sinin önemine işaret ediyor.

Camileri namaz kılmanın yanında eğitim mekanı olarak değerlendirmek isteyen Diyanet, mabetlere kadınları da kazandırmak istiyor. Özellikle merkezî ibadethanelerde küçük yerlerin ayrılması ve abdesthanelerin olmaması kadınları camilerden uzaklaştırıyor. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, her fırsatta camilerin yalnızca erkekler için değil, kadınlar için de ibadet yeri olduğuna dikkat çekiyor. Bardakoğlu, cuma ve bayram namazlarına kadınların da gitmesi çağrısında bulunuyor. Camilerin kadın ve çocuklara hizmet verecek şekilde dizayn edilmesi gerektiğine değinen Diyanet Reisi şunları söylüyor: "Bayanların da ferah alanlarda ibadet etmelerini sağlayacak projeler düşünüyoruz. Belki erkekler, bayanların mekânlarını işgal ediyor ve hanımlara dışarıda namaz kılmak düşüyor. Dışarıda namaz kılması gerekli ise erkekler fedakârlık göstermeli."

Mükremin Albayrak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber