2 Euro'ya benzeyen 1 YTL'ler değişecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, 2 Euro'luk madeni paralarla benzerliği nedeniyle Avrupa'daki otomatik makineler (otomat) ve parkomatlarda sahteciliğe imkan tanıyan 1 YTL'lerin değiştirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Devlet Bakanı Şimşek, Ankara'da yapılan Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısında Avrupa Parlamentosu Rum milletvekili Marios Matsakis'in sorularını cevapladı. Daha önce Kıbrıs'ta Yeşil Hattı geçerek Türk bayrağını gönderden indirmesiyle gündeme gelen ve şov yapmakla suçlanan Matsakis, bu kez elindeki 2 Euro ve 1 YTL'lik madeni paralar arasındaki benzerliğe dikkat çekti. Matsakis, söz konusu benzerliğin Avrupa'daki otomatik makinelerde sahtecilik yapılmasına imkan sağladığını hatırlatarak, 1 YTL'nin değiştirilip değiştirilmeyeceğini sordu. Bakan Şimşek, bu konuda bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, 1 YTL'nin tamamen farklı hale getirileceğini söyledi.

İki madeni para arasındaki benzerlikten yararlanan sahteciler, yaklaşık 4 YTL değerindeki ürünleri dörtte bir fiyatına alıyor. Özellikle eski model otomatlar iki madeni parayı ayırt edemiyor.

Rum siyasetçi ayrıca, Türkiye'nin askerî harcamalarının boyutları, Kıbrıs'taki Türk askeri varlığı ve kumarhanelerde kara para aklandığı iddialarıyla ilgili yorumlarda da bulundu. Devlet Bakanı Şimşek, Annan Planı'nı reddeden tarafın Rumlar olduğunu hatırlatarak, müzakere sürecine destek verdiklerini vurguladı. Şimşek, bir yerde kumarhane bulunmasının orada kara para aklandığını gösteremeyeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber