MEB'den Tayin Açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet'in "Bakan Bey, Bu Nasıl Tayin" Başlıklı Haberine Yalanlama

06.12.2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde yer alan "Bakan Bey Bu nasıl tayin" başlıklı haberde Matematik atamaları için taban puan 90 olarak belirlendiği halde Beytullah Yağız'ın 50.172 puanı olmasına rağmen Van Saray İlçesi Ahmet Nacar Lisesine Sözleşmeli Matematik öğretmeni atandığı ve 02.01.2008 tarihinde görevine başladığı iddia edilmektedir.

Kamuoyunca da bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre görevlendirilecek sözleşmeli personelin KPPS puanı ile görevlendirilmesi 28 Haziran 2007 tarih 26566 sayılı Resmi Gazetede, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar yayınlanmış ve bu tarihten sonra KPPS puan türüne göre sözleşmeli öğretmen görevlendirilmesi ilk defa 22 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Esasların yayınlandığı 28 Haziran 2007 tarihinden önce, görevlendirilecek sözleşmeli öğretmenler ile ilgili esaslar bakan onayı ile belirlenmekteydi. Bahsi geçen esasların yayınlandığı 28 Haziran 2007 tarihinden önceki 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesi kapsamındaki öğreticilerin 4-B'ye geçirilmesi, yargı kararı doğrultusunda görevlendirilmesi gerekenler, bir takım sebeplerle zamanında müracaat edemeyenler ve müracaat ettiği halde belgesi eksik olanların yaptıkları başvurular değerlendirilmiş, bakanlığımızın öğretmen ihtiyacı da gözetilerek bakan onayıyla görevlendirilmeleri gerçekleştirilmiştir. Haberde ismi geçen Beytullah Yağız'ın görevlendirilmesi de bu kapsamda Aralık 2007 tarihinde değil söz konusu esasların yayınlandığı 28 Haziran 2007 tarihinden önce 25.06.2007 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Açıklandığı üzere Beytullah Yağız için özel bir işlem yapılmayıp bakanlığımızın o tarihteki genel uygulamasıdır.

Açıklamadan da anlaşılacağı gibi sendika başkanı bir dizi yanlış ve yalan beyanlarda bulunmuştur.

Haberde adı geçen "57 alan adamın puanı 90 olarak değiştirirsen sistem onu otomatik olarak atar" sözü doğru değildir. Herhangi bir puan değişikliği yapılmamıştır.

İddianın aksine görevlendirme 2007 yılı Aralık döneminde değil 2007 Haziran döneminde yasal çerçevede yapılmıştır.

Adı geçen öğretmenin göreve başlatılması atama değil bir görevlendirmedir.

Görüldüğü üzere sendika başkanının açıklaması son derece yakışıksızdır. Bakanlığımız kamuoyunca da bilindiği üzere iş ve işlemlerini Anayasa, Yasa, Tüzük ve Yönetmelikler çerçevesinde yürütmektedir.

Aksi bir tutumun olduğunu iddia edenler de dahil olmak üzere tüm kamuoyuna ve tüm denetim organlarına atama işlemlerimizin tüm detaylarını açmaya hazırız.

Basınımızın da söz konusu haberi sendika başkanının söylemine dayanarak işin aslını araştırmadan üstelik suçlayan bir üslupla yayınlaması bir habercilik zafiyetidir.

Sendika başkanının gazeteye yaptığı açıklamada , "kirli ilişkilerden" söz etmesi hem iftira hem de büyük bir talihsizliktir. Bir eğitimcinin konunun aslını bilmeden böyle ithamlarda bulunması, itham sahibi açısından hazindir. Bu sözlerini kendisine aynen iade ediyoruz. Bakanlığımızda öğretmen atamaları ile ilgili objektif kriterler, bütün kamuoyunun öğretmenlerin, öğretmen adaylarının ve basınımızın malumudur. Sendika başkanının bunlardan haberdar olmaması mümkün değildir. İdeolojik saplantılarla yapılan sendikacılık bu olsa gerektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla
İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber