Muş'ta ısıtma sorunu yüzünden bir okulun eğitimine ara verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 13:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Muş'un Malazgirt ilçesindeki Şehit Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu'nda ısınma problemi sebebiyle günlerdir eğitim ve öğretim verilemiyor.

İlçenin Altıntaş Mahallesi'nde 75 öğrencinin eğitim gördüğü Şehit Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu'nda hizmetli olmadığı gerekçesiyle kış mevsiminin başından itibaren çalıştırılmayan kalorifer tesisatı soğuk havanın etkisi ile dondu. Elverişsiz koşullara bir süre direnen çocuklar, soğuk havanın etkisini giderek artırmasının ardından okula gitmemeye başladı. Velilerin de çocuklarını okula göndermek istememesi üzerine eğitime 5 gün ara verildiği bildirildi.

Sınıfların çok soğuk olduğunu söyleyen veliler, sorunun çözülerek okulda eğitim ve öğretime başlanması gerektiğini belirtti. Okulda kış mevsiminin başından beri kaloriferlerin çalıştırılmadığını söyleyen veliler, "Okulda hizmetli olmadığı gerekçesi ile kaloriferler çalıştırılmamış. Soğuğa rağmen öğrenciler okula gitmeye devam etti. Ancak soğuklar şiddetini artırınca öğrenciler evlerine gönderildi. Şimdi okulun kalorifer tesisatının tamamen buz tuttuğu ve kaloriferlerin patlamış durumda olduğu söyleniyor.

Bu zararın hesabını kim verecek, bu olayın sorumluları kim?" şeklinde konuştu.

Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Subaşı ise Şehit Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu'ndaki kalorifer sorununu doğrulayarak onarım için çalışma başlatılacağını söyledi. Okula, eğitimin aksamaması için 4 sobanın gönderileceğini belirten Subaşı, tesisatın onarılmasına kadar ısınma probleminin bu şekilde çözüleceğini açıkladı.

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ise öğrenci sayısının az olması sebebiyle kalorifer ile sorunun çözümüne gidilmesinin yanlış olduğunu, bu okulda ısınma probleminin soba ile çözüleceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber