Gülsar: Öğrenciler, yarı yıl tatilini kitap okuyarak değerlendirsin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yarı yıl tatilini değerlendirmenin en iyi yönteminin kitap okumak olduğunu belirtti. Karnenin öğrenci, öğretmen ve veli için önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan Atilla Gülsar, yarı yıl tatilinin öğrencilerin dinlenip eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu, ancak derslerden kopma anlamına gelmeyeceğini söyledi.

ıÜüBursa'da 450 bin öğrenci ve 20 bin öğretmen iki haftalık yarıyıl tatilinde. Öğrenciler 9 Şubat'ta yeniden ders başı yapacak. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yarı yılın öğrencilerin dinlenmesi ve eğlenmesi için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Ancak yarı yıl tamamen derslerden kopma manasına gelmesin. Öğrenciler bu yarı yılı iyi değerlendirmeli. En güzel yolu da kitap okumaktır. Öğrencilerin SBS ve ÖSS'ye hazır olabilmeleri için derslerden tamamen kopmaması gerekiyor." dedi. Atilla Gülsar, zayıfı olan öğrencilere ailelerin baskı yapmaması konusunda uyarıda bulunarak, sorunu bulma ve çözme yoluna gidilmesini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, ikinci dönem başarı ortalamasını daha da yükseklere çıkarmak için hep beraber çalışacaklarının altını çizerek, ıÜükarnedeki kötü notlar nedeniyle çocuğun suçlanmaması için velileri uyardı. Karnenin kimi öğrenciler ve aileler için sevinç kaynağı olurken, kimileri için de üzüntü kaynağı olabildiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, "Özellikle başarısız olarak kabul edilen karne notları nedeniyle kendine güveni zedelenen çocuklar, farklı duygu ve düşünceler içine girebilir. Karnenin olumsuz olması, öğrenciyi mutsuz ederken, ailenin çocuğu cezalandırıcı, toplum içinde küçük düşürücü davranışları ise çocuğun özsaygısını tümüyle azaltacaktır." dedi.

Çocukların olumsuz ve eksik bulunan davranışlar yerine olumlu bulunan ve beğenilen yönlerinin vurgulaması gerektiğinin altını çizen Atilla Gülsar, bu şekilde çocuğa daha çok motivasyon sağlanacağını aktardı.

Karnenin, çocuğun yeterlilik göstergesinden ziyade okulla ilgili sorumluluk, heves, arkadaş ve aile ilişkileri gibi birçok konuda ipucu verdiğinin altını çizen Atilla Gülsar, "Karnenin iyi olması neticesinde çocuğun ödüllendirileceği gibi, kötü durumda ise anne ve babanın da kendilerine ait başarısızlığın nedenini araştırması gerekir. Ebeveynler, kötü karneden dolayı çocuğa yönelik suçlamalardan kaçınmalı, sevgilerini ise notlara endekslemeden göstermeye devam etmeli. Yaşanan olumsuzlukları öne çıkarmadan kaçınmalıdır. Bu durum çocukların başkalarına bağımlı olmasına neden olabilir." şeklinde uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber