Bakan Atalay: Kız çocuklarının okutulmasına büyük önem veriyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2009 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Hükümeti'nin özellikle kız çocuklarının okutulmasına büyük önem verdiğini belirterek, bunun için çocuklarını okula gönderen ailelere para verildiğini söyledi.

Polatlı'da aday tanıtım mitinginde konuşan Atalay, mitingin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesi üzerine konuşmasında ağırlıklı olarak kadınlara yer verdi.

Çocukların eğitimi için paranın direk anneye verildiğini ifade eden Atalay, "Bu para direk çocuğun beslenmesine harcansın diye babaya değil çocuğun annesine veriliyor. Ve ayrıca orta öğretime giden erek çocuklara 35 lira verilirken, kız çocuklarına 45 lira veriliyor. Bu da bizim özellikle kız çocuklarının okutulmasına büyük öznem verdiğimizi gösteriyor." dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü parti olarak Ordu'da kutladıklarını söyleyen Atalay, buranın seçilmesinin sebebinin de bu ilde AKP belediye başkan adaylarının bir bayan olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Atalay, "AK Parti, kadınlara Meclis'te en çok yer veren hükümettir. Kadın hakları diyorsunuz. İşte kadınlarınız haklarınızı savunacak yerde yer alıyorlar." dedi.

Seçimlerin en güvenilir bir şekilde yapılması için çeşitli tedbirler aldıklarını açıklayan Atalay, seçim öncesi miting ve seçim takvimi süresince yapılacak çalışmaların güvenilir bir ortamda olması için valilerle, emniyet müdürleri ile bölge jandarma komutanları ile sık sık görüştüklerini ve herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için bir dizi tedbirler aldıklarını dile getirdi.

Atalay, "Türkiye şu anda en güvenilir ülke konumunda. Biz halkımızın huzuru için bir dizi önlemler alıyoruz. Karakollarımız şeffaflaşacak. Halkımızın gözlem altına alındığı ve sorgusunu yapıldığı karakollara kameralar koyuyoruz. Polis halkın hizmetinde olacak. Halk polisle birlikte bu ülkede huzuru sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Belediyelerin denetim konusunun İçişleri Bakanlığı'na bağlı olduğunu aktaran Atalay, şunları söyledi: "Eğer belediye başkanınız çalışmıyorsa bana şikayet edin. Ben denetlerim. Bu güne kadar içinde AK Partili belediye başkanlarının da yer aldığı 35 belediye başkanını görevden aldım. Hizmet etmeyenin karşısından halktan önce biz oluruz. Bu ülke çetelerle, çete reisleriyle yönetilemez. Biz bu güne kadar bunlarla mücadele ettik. Bundan sonra da devam edeceğiz."

ABD Başkanı Obama'nın önümüzdeki aylarda Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değinen Bakan Atalay, bu ziyareti Obama'nın Türkiye'yi sevmesinden değil, Türkiye'nin bölgenin en güçlü devleti olmasından kaynaklandığını söyledi.

Atalay, "Türkiye içte olduğu kadar artık dışta da büyük bir devlettir. Artık büyük devletler anılırken Türkiye'nin de adı sayılıyor. Bu da Türkiye'nin büyüklüğünü gösteriyor. Sizlerin desteğiyle bu ülke daha da büyüyecek. Biz 29 Mart yerel seçimlerinde sizlerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber