Usulsüz GATA sevklerine kınama cezası verildi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Mart 2009 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Ersöz'ü prosedürleri çiğneyerek GATA'ya sevk eden doktorlara ceza verdi.Aksiyon Dergisi, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmanın neticesine ulaştı. Buna göre, 5 doktor "uyarı"veya "'kınama" cezası aldı. Ersöz'ü Silivri Devlet Hastanesi'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne herhangi bir gerekçe olmamasına rağmen sevk eden Doktor C.T. "kınama", aynı hastaneden Doktor N.G. ise "uyarı" cezası aldı.

Üsulsüzlükler kesilecek

Haseki Hastanesi'nin teknik yetersizlikleri olduğunu öne sürüp Levent Ersöz'ün GATA'ya sevkini isteyen nöroloji uzmanı S.G. ile Operatör Doktor H.T. de "kınama" cezası aldı. Tedaviyi kabul etmeyip, hayatının tehlikede olduğunu iddia eden Ersöz'ün sevkini onaylayan doktorlardan M.U. ise "uyarı" cezası aldı. Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olmakla suçlanan Ersöz'den tehdit alan doktorların korktukları için sevki imzalamak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Cezalarının daha ağır olmamasında doktorların pişman olmalarının etkili olduğu vurgulanıyor. Doktorların 'kınama' ve 'uyarı' ile cezalandırılması bu tür hataların bundan sonra da görmezden gelinmeyeceği anlamına geliyor. Bu sebeple artık doktorların benzer kararları alamayacağı, bu tür usulsüzlüklerin önüne geçileceği tahmin ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber