Bakıma muhtaç özürlülere ilişkin yönetmelikte değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Bakmakla yükümlü olunan bireyler arasında, "aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve baba" da sayıldı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünün, Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle, bakmakla yükümlü olunan bireyler arasında, "aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve baba" da sayıldı.

Sosyal inceleme raporunun hazırlanması sürecinde, özürlünün veya ailesince yapılacak itirazlarda ikinci Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin verdiği karar nihai karar olarak kabul edilecek.

Bakıma Muhtaç Özürlülere Yönelik Özel Bakım Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen maddelere göre, hizmete açılan ve faaliyet gösteren özel bakım merkezinde yatılı olarak bakılan ve bakım ücreti Genel Müdürlükçe ödenen bakıma muhtaç özürlünün, sağlık giderleri Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hükümlerine göre karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber