ÇYDD, yeniden düzenlenecek olan Cumhuriyet mitingleri ile bir ilgilerinin olmadığını açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), 17 Mayıs'ta Ankara'da Ergenekon sanıklarına destek için miting düzenleyecek. Kamuoyunda Cumhuriyet mitinglerinde ikinci dalga diye verilen haberin ilk duyurusu ADD'nin internet sayfasında yer aldı.17 Mayıs Pazar günü Ankara'da yapılacak Cumhuriyet mitingi için çağrıda bulunan ADD'ye Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden destek gelmedi. ÇYDD'nin internet sitesinde bugün bir pencere açılarak yapılan duyuruda "Şu anda çeşitli basın organlarında yayınlanan 17 Mayıs 2009 tarihinde Ankara'da yapılması planlanan Cumhuriyet mitingleriyle hiçbir alakamız yoktur.!" denildi.

Bazı internet siteleri ve gazetelere yansıyan haberlerde ADD ve ÇYDD'nin de aralarında yer aldığı sivil toplum örgütlerinin, Ankara'da Ergenekon soruşturmasını protesto edecek mitingi organize edecekleri yazılmıştı. ÇYDD daha önce yapılan Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicileri arasındaydı. Derneğin bu mitinge neden destek vermediği ise açıklamada belirtilmedi.

ADD'nin internet sitesinde cumhuriyet mitinglerinin gerekçesi olarak şu ifadelere yer verilmişti: "Cumhuriyet dönemi boyunca var olan devrim karşıtlığının, karşı devrim sürecine gitmesi tehlikesi belirmiştir. 'Ergenekon' adı verilen operasyonlarla ülke düzeyinde tam bağımsızlıktan, çağdaşlıktan, laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinden yana olan, toplumda saygınlık kazanmış aydınlar, bilim insanları, yazarlar, siyasetçiler, emekli subaylar ve demokratik kitle örgütlerine karşı soruşturmalar açılmakta, gece yarısı baskınlarıyla gözaltılar gerçekleştirilmektedir.

Türkiye, emperyalizme karşı mücadele vererek zafer kazanan ilk devlettir. Bu zaferin sonucunda aynı zamanda mazlum ülkelerin de önderi olmuş; çağdaş, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda büyük adımlar atmıştır. Bu ilkeleri korumak ve ülkemizin ulusal güçlerine karşı yapılan her türlü saldırıyı durdurmak üzere, güç birliği içinde 17 Mayıs 2009 Pazar günü saat 12.00'da başkent Ankara'da bir miting yapma kararı alınmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber