MEB'den soru önergelerine tatmin etmeyen cevaplar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 23:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

?Binlerce Kişi Arasından Neden Sadece İki Kişi?? haberimiz de; Daha önce öğretmenlik görevinden çekilen bir kişinin öğretmen kadrosuna açıktan atandığı kamuoyuna duyurulmuştu. (Kişinin kararnamesi ve atama kılavuzu ilgili haberde mevcuttur.)

Bu haberimiz. Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman tarafından Meclise taşınmış ve soru önergesi verilmişti.

Öğretmenin atandığı döneme en yakın Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu olan 2008?2 atama kılavuzu gereğince;

2008?2 Atama Dönemi Takvimi incelendiğinde

?Başvuruların Kabul Edilmesi: 05?18 Ağustos 2008
Atamaların Yapılması, Sonuçların Basın ve İnternet Yoluyla Duyurulması-- 21 Ağustos 2008
Kadrolu ve Sözleşmeli Öğretmenlerin Göreve Başlamaları-- Sonuçların Duyurulduğu Tarihten İtibaren? olduğu görülmektedir.

Bu takvime göre 10.11.2008 tarihinde düzenlenen kararnamenin 2008?2 atama döneminde başvuru alınarak yapılmadığı anlaşılmaktadır. Kılavuzda ne ilk defa atamada nede diğer atama türlerinde model öğretmenliği ihtiyacı bulunmamaktadır. Bu gerçeği göz ardı eden Milli Eğitim Bakanlığı soru önergesine;

Cevaplarını vermiştir.


?Osmaniye MEM duyuru yapmadan atama yaptı? haberimiz de; Duyurusu yapılmayan Osmaniye 80.Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesine atama yapıldığını belgeleriyle kamuoyuna duyurulmuştu.

Bu haberimiz. Osmaniye Milletvekili Sayın Hakan Coşkun tarafından Meclise taşınmış ve soru önergesi verilmişti.

Öğretmenin müdür yardımcısı olarak atanmasına dayanak olan 24 Nisan 2008 tarihli, 26856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama Yönetmeliğinin 11.maddesi şu şekildedir:

"(2) Anadolu statülü eğitim kurumları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarında görev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılır."

2008/50 sayılı genelgenin 8. maddesi ise şu şekildedir:

"8- Anadolu statülü eğitim kurumları, fen, sosyal bilimler ve spor liseleri ile bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu kurumlarda ilgili mevzuat gereğince görev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılacaktır. Bu nitelikte aday bulunmaması halinde diğer kurumlarda görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilecektir. Bu şekilde atanmış olanlar yöneticilikten ayrılması halinde aynı kurumda öğretmen olarak kalamayacak, durumuna uygun eğitim kurumuna atanacaktır. Bu kurumlara yönetici olarak atanacak olanların bu hususu gözden kaçırmamaları bakımından yapılacak duyurularda özellikle belirtilmesinde yarar görülmektedir."

Buna göre, Bu hükümlerde sayılan okul ve kurumlarda görevli veya daha önce görev yapmış öğretmenlere, yönetici atamalarında öncelik tanınmaktadır.

Atanan kişi Anadolu lisesinde daha önce çalışan bir kişi olmadığından.

Başvuran adaylarda Anadolu lisesinde boş kadro bulunduğunu bilmediğinden buraya kimse başvuramamıştır.

Atamanın; Osmaniye 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi müdür yardımcısı kadrolarına yapılan başvurular arasından yapıldığı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla yukarıda bahsedilen hükümlere göre buralara başvurabilecek daha önce Anadolu statüsünde çalışan personelin başvurusu engellenmiştir. Gerçeğini göz ardı eden Milli Eğitim Bakanlığı soru önergesine;

Cevaplarını vermiştir.


?MEB, Doğru Söylemiyor? haberimizde gündeme getirdiğimiz usulsüz atama ile ilgili konuyu bilgi ve belgelerle ispatlamıştık. Bu konuyu daha sonra ?Sayın Çelik, 27 Haziran 2007 Öncesinde, KPSS İle Atamadığını Kabul Etti? haberimizde Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kendi imzaladığı genelgelerle ispatlamıştık Sayın bakanda KPSS'siz atama yaptığını kabul etmişti.

Bu haberimiz. Bursa Milletvekili Sayın İsmet Büyükataman tarafından Meclise taşınmış ve soru önergesi verilmişti.

Bütün bilgi ve belgeler sayın bakanın KPSS'iz atamayı kabul etmesine rağmen soru önergesine;

Verilen cevapta yukarıdaki haberlerimize de dayanak teşkil ettiğimiz basın açıklamalarını göstererek konuya cevap vermekten kaçınmışlardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber