Sayıştay'ın başına Tokat Valisi Akyel geliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devletin harcamalarını denetleyen anayasal kurumlardan Sayıştay başkanlığına genç bir mülki idare amiri geliyor. Sayıştay'ın yeni başkanı, Tokat Valisi Recai Akyel oluyor. Aralarında üç valinin de bulunduğu 21 adayın yarıştığı Sayıştay başkanlığı için iktidar partisinin tercihi Akyel oldu.

Sayıştay başkanı, cuma günü TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin oylarıyla seçilecek. Oy çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti'nin destek verdiği Akyel'in seçilmesi bekleniyor.

İlk valilik görevine Tokat'ta başlayan ve uzun yıllar kaymakamlık yapan Recai Akyel, "İstediğin yere git, şikâyet et" cümlesini birlikte çalıştığı personele yasaklamasıyla takdir kazanmıştı. Personelin de kendisi gibi sabah 08.00'de işe gelmesini isteyen Vali Akyel'in bürokrasiye ilk talimatı, "Arkadaşlar, şunu kesinlikle yasaklıyorum: 'İstediğin yere git şikâyet et' kelimesini kesinlikle kullanmayacağız. Ne kadar haklı olursanız olun, vatandaş sizi ne kadar kızdırırsa kızdırsın, bu kelimeyi ağzınıza almayacaksınız." olmuştu.

Sayıştay Başkanı Mehmet Damar'ın görev süresinin bitimiyle birlikte gözler başkan adaylarına çevrildi. Sayıştay başkanını yasalar gereği TBMM seçiyor. Aday olmak için Meclis'e 21 isim başvurdu. Bu isimler arasında son kararname ile merkeze alınan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Düzce Valiliği'nden Mahalli İdareler genel müdürlüğü görevine atanan Ercan Topaca da bulunuyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün yapılan ön seçimde Recai Akyel (9) ile Sayıştay'da daire başkanı olan Nurşen Yapıcı (12), en fazla oyu aldı.

TBMM Genel Kurulu; yarınki birleşimde, Sayıştay Başkanlığı için 2 adaydan birini, üyelik için ise ön seçimde belirlenen 12 adaydan 6'sını seçecek.

ÖMER ŞAHİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber