Yurtdışında Görevlendirilen öğretmen yakınlarının tedavi giderleri hakkında görüş yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışında görevlendirilen öğretmenlerin, eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları ana, babaları ve aile yardımına müstehak çocuklarının tedavi, ilaç ve cenaze giderlerinin kadrolarının bulunduğu milli eğitim müdürlüklerince ödeneceğine dair bakanlık görüş yazısı.

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

İdarî ve Malî İşler Dairesi Başkanlığı

Sayı: B.08.0.İMD.0.26.07.00.000.4/ 01819 07/05/2009

Konu: Yurtdışında Görevlendirilen öğretmenler

......................VALİLİĞİNE

(Milli Eğitim Müdürlüğü)

İlgi a) Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği.

b) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.

Bakanlığımız tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına Türk dilinin Öğretilmesi amacıyla sınıf öğretmenleri görevlendirilmektedir.

Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin görevlendirmeleri yapılmadan önce, ilgi (b) Yönetmeliğin 21. maddesi (d) bendi gereği kadroları, görevli oldukları okulların bağlı olduğu milli eğitim müdürlüklerine aktarılmaktadır.

Kadrolar görev yaptıkları il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne aktarılan öğretmenlerin her türlü özlük hakları da söz konusu milli eğitim müdürlükleri tarafından ödenmektedir.

Ancak, görevlendirilen öğretmenler İle bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine ait tedavi, ilaç ve cenaze gideri bedellerinin ödenmesi için, söz konusu belgeler Dairemize gönderilmektedir.

İlgi (a) Yönetmeliğin 3. maddesi (B) bendinde; geçici görev, bilgi ve görgülerini artırmak veya staj yapmak üzere yurt dışına gönderilen memurların, yanlarında olan veya herhangi bir sebeple yurt dışında bulunan eşleri, bakmakla yükümlü oldukları ana, babaları ve aile yardımına müstehak çocukları ile kanuni izinlerini geçirmek üzere yurt dışına giden memurların yurt dışında yapılan tedavi giderleri, yurt dışında tedavi için Yönetmelikte Öngörülen usullere uyulmak Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Yataklı Tedavi Kurumları Resmi Fiyat Tarifesinde aynı tedavi için belirlenen tutar ile sınırlı olmak şartıyla Türkiye'de ve Türk parası olarak kurumlarınca ödenir, hükmü yer almaktadır.

Bu meyanda, yurt dışında görevlendirilen öğretmenlerin, eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları ana, babaları ve aile yardımına müstehak çocuklarının tedavi, ilaç ve cenaze giderlerinin kadrolarının bulunduğu milli eğitim müdürlüklerince ödenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Yusuf Esener

Bakan A.Daire Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber