28 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 09:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Türkiye, Irak ve ABD arasında terör örgütüne karşı kurulan üçlü mekanizmanın bakanlar düzeyindeki ana komitesinin üçüncü toplantısı, Dışişleri Bakanlığında yapılacak.

- Toplantıya Türkiye adına İçişleri Bakanı Beşir Atalay katılacak.

2- Giresun ve Rize'de aşırı yağışlarla oluşan ve hasara hasara yol açan sel ve su baskınlarıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

-Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, bakanlığının ilgili bürokratlarıyla birlikte incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gidiyor.

3- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Rize'de Valilik ve Belediye Başkanlığı ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, Çayeli ve Güneysu rehabilitasyon merkezlerinde incelemelerde bulunacak.

-Bakan Kavaf, Giresun'da da Valilik, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra, Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine katılacak.

-Kavaf, erkek yetiştirme yurdu ve çocuk yuvasını ziyaret edecek, incelemelerde bulunacak.

4- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Huzur Mahallesi Sağlık Ocağının açılışlarını yapacak.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tokat'ta Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

- Gümenek kazı çalışmalarının açılışını yapacak olan Bakan Günay,Reşadiye ve Pazar ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

6- İklim Değişikliği Koordinasyon Kurulu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun başkanlığında Ankara'da toplanacak.

7- Emekli Orgeneral Kemal Yamak, son yolculuğuna uğurlanıyor.

- Yamak için Kara Kuvvetleri Komutanlığında tören yapılacak.

- Kemal Yamak'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle namazını takiben kılınacak cenaze namazı sonrasında Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

8- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metronun Darüşşafaka ile Hacıosman istasyonları arasındaki tünel birleşmesi törenine katılacak.

9- İstanbul'da vefat eden gazeteci-yazar Nezihe Araz'ın cenazesi, Harbiye Kenter Tiyatrosu ve Levent Camisi'nde yapılacak törenlerin ardından toprağa verilecek.

10- Toplantı...

- Garanti Bankası ve Türk Hava Yolları, uçuş mili programlarının kapsamı, rakamları, tüketici profili ve beklentilerini, İstanbul'da basın toplantısında açıklayacak.

- Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, Salihli Sanayi ve Ticaret Odasında sanayicileri bilgilendirecek.

- Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi meclis toplantısı yapılacak.

- İzmir Ticaret Borsasının aylık olağan meclis toplantısı yapılacak.

11- Dünya borsalarının 6 aylık performansı.

- İMKB yılın ilk yarısında yüzde 37,64'lük getiri ile yatırımcısına en çok kazandıran 11. borsa oldu.

-Peru Borsası, 6 aylık dönemde yüzde 85,28 oranında prim sağlayarak yatırımcısına en fazla kazandıran borsa olarak belirlendi.

12- Keneyle mücadelede 2010 dönüm yılı olacak.

- Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığıyla mücadele kapsamında TAEK bünyesinde sürdürülen "kene kısırlaştırma" çalışmaları 2010 yılında tamamlanacak.

- Projeyle, kısırlaştırılan erkek kenelerle çiftleşen virüslü dişi kenelerin yumurtalarından canlı larva çıkmaması ve böylece kene popülasyonunun kontrol altına alınması amaçlanıyor.

13- "Görmeden, yemeden, içmeden, dönmeyin."

-Türkiye'nin her karış toprağı, kültürel zenginliği, tarihi dokusu, insanı büyüleyen doğasıyla görülmeye değer.

-Bölgelerimize göre farklılık gösteren sofralarımız, her damak zevkine hitap edecek yiyecekleri cömertçe sunar.

-Yeşili ve maviyi buluşturan, tatili, "deniz, kum ve güneş" olarak tarif edenlerin ilgi odağı Akdeniz Bölgesi, tarihi ve kültürel mirasıyla da farklı alternatifler sunuyor.

-"Kebabın Başkenti" olarak bilinen Adana'da kebap çeşitleri ve tuzlu "bici bici", Antalya'da bol cevizli arap kadayıfı ve tirmis, Mersin'de tantuni ve kerebiç, Isparta'da kabune, Hatay'da ise humus ve künefe, bölgenin tadılması gereken lezzetlerinden sadece birkaçı.

14- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sivasspor, Belçika'nın RSC Anderlecth takımıyla Brüksel'de karşılaşacak.

15- 26. Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, Fransa'nın Metz kentinde sürüyor.

- Türkiye, 2. Tur (F) Grubu'nda 2. maçında İtalya ile karşılaşacak.

16- Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TFF'nin sağlık ekipleri eğitim programı kapsamında Ataköy Sheraton Otel'de düzenlenecek panele katılacak.

17- Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup 2009 Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları, ENKA Arena tesislerinde sürüyor.

18- Futbolda TFF 2. Lig'de 2009-2010 sezonu fikstürü, Ataköy Olimpiyatevi'nde çekilecek.

19- Fenerbahçe'nin "altın" atletleri...

- Halil Akkaş: "Madalya kovalayan sporcu sayısı arttıkça üzerimizdeki baskı azalıyor."

- "Sakatlığımın tedavisi sürüyor, Dünya Şampiyonası'na katılıp katılmama durumum var."

- Nevin Yanıt: "Kazandığım iki altın madalya Dünya Şampiyonası öncesi büyük moral oldu." - "Çok çalışıyor, emeğimizin karşılığını alıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber