Ankara'daki üçlü zirvede ne konuşuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, Irak ve ABD arasında terör örgütü PKK'ya karşı işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan üçlü mekanizmanın bakanlar düzeyindeki ana komitesinin üçüncü toplantısı Dışişleri Bakanlığında başladı.

Toplantıda, Türk heyetine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak heyetine Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili, ABD heyetine de Irak'taki Çokuluslu Gücün Komutan Yardımcısı Tümgeneral Steven Hummer başkanlık ediyor.

Öğle saatlerinde toplantıya ilişkin ortak basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor. Toplantıda, son toplantıdan bu yana elde edilen gelişmelerin ele alınması, önümüzdeki dönemde atılması gereken adımlar ve Mahmur Kampı'nın durumu ile ilgili değerlendirmelerin yapılması öngörülüyor.

Üçlü zirvede ne konuşuldu?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Kendi yürüttüğümüz demokratik açılım ve bu soruna ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Türkiye, Irak ve ABD arasında terör örgütü PKK'ya karşı iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla kurulan üçlü mekanizmanın bakanlar düzeyindeki ana komitesinin üçüncü toplantısı Dışişleri Bakanlığında yapıldı.

Toplantıda, Türk heyetine İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Irak heyetine Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili, ABD heyetine de Irak'taki Çokuluslu Gücün Komutan Yardımcısı Tümgeneral Steven Hummer başkanlık yaptı.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Atalay, ''Kendi yürüttüğümüz demokratik açılım ve bu soruna ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Bununla ilgili, bazı boyutlarıyla ilgili kısa sürede açıklama yapacağım'' dedi.

Atalay, üçlü mekanizma toplantılarının önümüzdeki günlerde ortak hedefler doğrultusunda daha somut sonuçlar vereceğine inandığını, Türkiye olarak beklentilerinin bu yönde olduğunu kaydetti.

Mahmur kampının durumu ile ilgili bir soru üzerine Atalay, Mahmur ve diğer konuların bir bütün olduğunu, bu konuların bütünlük içerisinde değerlendirildiğini belirterek, ''Mahmur kampıyla ilgili daha fazla analiz ve bilgiye ihtiyacımız var'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber