Her yılın Ocak ayında KPSS Yerleştirme Takvimi açıklanacak

Yıllardır, KPSS yerleştirme takvimi yayımlanması gerektiğini belirtmekteyiz. Bu konuya ilişkin çok sayıda ziyaretçi talebini manşete taşıdık. Ve nihayet bu talepler Devlet kanadında kabul gördü. KPSS yönetmeliğinde, Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılan değişikliğe göre artık, her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenecek ve ilan edilecektir. Bu konudaki sorumluluğu ise Devlet Personel Başkanlığı üstlenmiştir. Talepler dikkate alarak düzenleme yapan tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Ocak 2009 2009 KPSS Alım Takvimi Açıklansın

30 Temmuz 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğindeki" değişiklik şu şekildedir:

"MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin ek 1 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
DPB'ce, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir.?

Bu değişiklik çok önemlidir. Zira daha önce de belirtmiş olduğumuz üzere KPSS yerleştirme takviminin açıklanmasıyla birlikte adaylar hayatları ile ilgili (askerlik, evlilik vb.) daha rahat kararlar alabilecektir.

Ancak bu değişiklik, KPSS sıralamaları da yayınlanmış olsaydı çok daha güzel olurdu. Hali hazırda, ÖSYM tarafından resmi olarak ilan edilen bir sıralama bulunmamaktadır. Sadece, Memurlar.net'in elde ettiği lisans sıralamaları bulunmaktadır. Tüm ısrarlara rağmen ÖSYM, önlisans ve lise düzeyi için branş bazında sıralamaları açıklamamıştır.

Tüm bunlara rağmen, talepleri dikkate alarak, her yılın Ocak ayı içinde KPSS yerleştirmesi yapacağını ilan eden Devlet Personel Başkanlığı yetkilerine teşekkür ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber