PTT, KPSS işlemlerinde, askerde olanların haklarını saklı tuttu

Memurlar.net olarak, "KPSS tercihleri sırasında askerde olanların durumunu yazmak konusu" usandırıcı olmuştur. Zira onlarca kez gündeme getirmemize rağmen Devlet Personel Başkanlığı sorunu çözmemiştir. Uygulamada KPSS'de tercih yapıp yerleşen ancak atama sırasında 1- Askerde olan, 2- Sevk işlemlerini başlatmış bulunanların atamaları iptal edilmektedir. Fakat adaylar tarafından açılan neredeyse tüm davalar kazanılmaktadır. İşte PTT bu konuda önemli bir adım atmış ve askerde olan veya sevk işlemlerini başlatmış olan adayların haklarını saklı tutacağını ilan etmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerlikle ilgili çok önemli iki sorun bulunmaktadır.

1- Aday, ÖSYM'nin yaptığı yerleştirme ile bir kadro veya pozisyona yerleşmiş ancak atama sırasında askerde ise bu kişinin atama hakkı dondurulmamakta ve atama işlemi iptal edilmektedir.

2- Aday, ÖSYM'nin yaptığı yerleştirme ile bir kadro veya pozisyona yerleşmiş ancak atama sırasında sevk işlemlerini başlatmış olabilmektedir. Bu halde de kişinin ataması iptal edilmektedir.

5-6 yıldır dile getirmiş olduğumuz bu sorun 2009 yılının Ağustos ayına girmiş olmamıza rağmen hala çözülmemiştir.

Uygulamada ise Devlet sadece mahkeme masrafı ödememektedir. Zira açılan tüm davalar kazanılmaktadır. Detaylı bilgi http://www.memurlar.net/kategori/20/ adresinde bulunmaktadır.

İşte bu noktada, PTT önemli bir karar almıştır. PTT'nin 2009/3 KPSS tercih işlemleri ile kurmuna yerleşen adaylara yaptığı duyuru şu şekildedir:

"Not: Halen askerde olan ya da sevk işlemlerini başlatmış olan adayların durumunu açıklayan dilekçe ile birliğinden alacağı resmi belgeyi yerleştirildikleri Başmüdürlüğe evraklarını vermesi gereken süre içerisinde (tebligatı aldıktan sonra en fazla 15 gün içerisinde) ilettikleri takdirde hakları saklı tutulur. Bu tür adayların terhislerini müteakip bir ay içinde müracaat etmeleri gerekmektedir."

Hizmet ihtiyacı bulunan bir kamu kurumunun yapması gereken en uygun işlem bu olmalıdır. Memurlar.net olarak, gereksiz mahkeme masrafalarının ödenememesi; hem kurum hem de adayların enerjilerinin mahkeme kapılarında tüketilmemesi amacıyla sorun çözüm bulunmasını bir kez daha talep ediyoruz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber