Sağlık personelinin T.C. Kimlik bilgilerini kim yayınlıyor?

Ülkemiz e-devlet hizmet hizmetlerinin çoğunda T.C. Kimlik numarası kullanılmaktadır. Son olarak Key listelerinin yayınlanması esnasında T.C. Kimlik numaralarının yer alması büyük bir eleştiri konusu olmuştu. Ancak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu konuda çok duyarsız davranmaktadır. Genel müdür yardımcısı Mustafa Karaman'ın imzasının yer aldığı 1500 kişilik becayiş listesinde T.C. Kimlik numaralarına da yer verilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ağustos 2009 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünden çıkan, neredeyse tüm evraklar, Bakanlığın resmi internet sitesi olmayan amatör internet sitelerinde dolaşmaktadır.

Bakanlık sözleşmeli personel biriminden çıktığı anlaşılan evrakların sonuncusunda ise artık pervasızlık son noktaya varmıştır.

Yüzlerce kez yapılan uyarıya rağmen, T.C. Kimlik bilgilerinin yer aldığı 1500 kişilik liste, sızdıran kişi tarafından hiçbir düzeltme yapılmaksızın sanal ortamdaki bir interet sitesinde yayımlanmıştır.

Genel müdür yardımcısı Mustafa Karaman'ın isminin yer aldığı yazı 5 Ağustos 2009 tarihinde imzalanmış ve aynı gün internette yayımlanmıştır.

Kişiye özel bilgileri sızdıran, buna imkan sağlayan ve göz yuman söz konusu sorumsuz personel hakkında, 657 sayılı Kanunun disiplin hükümlerine göre işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

Memurlar.net olarak, T.C. Kimlik numaralarının yer almadığı haliyle listeyi yayımlıyoruz. Listeye ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber