Toplu görüşmelerin 2 ve 3. turunda görüşülen konular

8. toplu görüşmelerin, 15 Ağustos 2009 tarihinde yapılan ilk günkü görüşmelerinde, 6 maddelik bir gündem belirlenmişti. Bu çerçevede; değişik statüde çalışan kamu personeli ve özelleştirilen kurumlardaki personelin sorunları ile Kamu görevlilerinin diğer hakları ve çalışma şartları 19 Ağustos tarihinde; hizmet kolları bazında yaşanan sorunlar ise 20 Ağustos'ta görüşülmüştür. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ağustos 2009 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 AĞUSTOS TARİHLİ GÖRÜŞMELERDEN SENDİKALARIN TALEPLERİ

1- Üniversitelerde görevde yükselme ve unvan değişikliği uygulamasının merkezi olarak yapılması önerilmiştir.

2- Memurlara özel olarak ön lisans lisans ve lisans tamamlama programlarının açılması istenilmiştir.

3- Parmak izi, retina tarama gibi personel takip uygulamalarının kaldırılması istenilmiştir.

4- Sicil raporlarında düzenleme yapılması istenilmiştir.

5- Engelli aile ferdi olan memura günde 1 saat izin verilmesi ve personelin nöbet ve gece çalışmasından muaf tutulması istenilmiştir.

6- İtfaiye personelinin tamamının emeklilik açısından genel idari hizmetleri sınıf kapsamında değerlendirilmesi istenilmiştir.

7- Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması istenilmiştir.

8- Memura 5. derecenin üstünü çıkmasını engelleyen, derece sınırlamasının kaldırılması istenilmiştir.

9- Tüm kurumlar için norm kadro düzenlemesi istenilmiştir.

10- Belediye ve üniversitelerde görev yapan personelin, eş durumundan yer değiştirmelerinin sağlanabilmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılması ve becayiş hakkının verilmesi istenilmiştir.

11- Atama ve yer değiştirme işlemlerinde; eş, öğrenim ve sağlık durumuna dayalı taleplerin karşılanmasına ilişkin uygulama aksaklıklarının giderilmesi istenilmiştir.

12- Geçici görevlendirme uygulamalarında, geçici görev yolluğu ve yevmiyelerden vazgeçilmesi yönünde dayatılan işlemlerden vazgeçilmesi istenilmiştir.

13- Disiplin soruşturmalarına ilişkin usul ve esasları belirleyen genel nitelikli düzenleme yapılması istenilmiştir.

14- Tüm kamu taşıtlarına kasko yapılması istenilmiştir.

15- 5510 Sayılı Kanunun 40. maddesinin değiştirilerek, fiili hizmetten faydalanacak personelin yeniden belirlenmesi istenilmiştir.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMELERİ: Yukarıda yer verilen bir kısım madde üzerinde anlaşma sağlanmıştır. Muhtemel bir mutabakat zaptı imzalanması halinde bu hususların bir kısmı zabıtta yer alacaktır. Ancak bir çok madde hakkında ise Kamu İşveren Kurulunca ya bir komisyon oluşturulması önerilmiş veya reddedilmiştir. Burada şu hususu ayrıca belirtmek istiyoruz. 4/B'lilerin başta olmak üzere sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine yönelik talepler de sadece dile getirilmiş, bu konuda hiçbir aşama kaydedilememiştir.

20 AĞUSTOS 2009 TARİHLİ GÖRÜŞMELER

20 Ağustos 2009 tarihinde Hizmet kolunda bazında görüşmeler yapılmıştır. Yetkili sendikalar hizmet kollarında yaşanan sorunları dile getirmiş ve geçen yıl maruz kalınan uygulamanın bu yıl yaşanılmaması istenmiştir. Geçen yıl, Devlet Personel Başkanlığının, hizmet kolu bazında iletilen sorunları gündeme almadığı anımsatılmış bu yılda aynı durumun yaşanılmaması istenmiştir. Bakan Hayati Yazıcı, "Buradayken, Allah can verdiği sürece bu taleplerin değerlendirilmesini ısrarla takip edeceğim. Devlet Personel Başkanlığında konuya ilişkin talepler bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve özünün tespiti noktasında ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilerek, bunlarla ilgili işlemlerin gereğinin yapılması konusu takip edilecek ve sonuçları da gelecek seneye kalmadan inşallah gerçekleştirilecek" demiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber