'Teğmenin daha fazla ceza alması için her şeyi yapacağız'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2009 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'da, bir teğmenin cezalandırma gerekçesiyle verdiği pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu 3 arkadaşıyla birlikte şehit olan piyade er Mesut Bulut'un amcası Bedir Bulut, "Taziye ziyaretleri bittikten sonra tüm yasal yolları ve haklarımızı kullanarak o teğmenin daha fazla ceza alması için her şeyi yapacağız. Bunun için Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ederek suç duyusunda bulunacağız." dedi.

Şehit er İbrahim Öztürk'ün annesi Nermin Öztürk'ün "Oğlumun elleri sapasağlamdı, patlama izi yoktu. Çocuklarımız başka bir şekilde öldürüldü. Bomba bir insanın elinde patlarsa o el-kol sağlam kalır mı?" şeklindeki açıklamaları, olayda şehit düşen diğer erlerin cenazelerini akıllara getirdi. Gaziantepli şehit piyade er Mesut Bulut'un amcası Bedir Bulut, yeğenlerinin bedeninin başından aşağısının sağlam olduğunu söyledi. Mesut Bulut'un cenazesini incelediklerini, yüzünün birkaç yerinde küçük yaralar bulunduğunu ve bedenin sağlam olduğunu anlatan amca Bulut, darbenin büyüğünü ise kafasının arkasından almış olduğunu gördüklerini söyledi.

Yeğinin şehit düşmesine neden olan olayla ilgili haberler ilk yayınlandığında ikinci kez yıkıldıklarını ve başlangıçta bu iddialara inanmak istemediklerini belirten Bulut, "Haberi ilk duyduğumuzda bizi devletle karşı karşıya getirmeye çalıştıklarını düşündük. Buna ihtimal vermedik. Ancak yaşanan gelişmeler olayın bu şekilde gerçekleştiğini ortaya koyuyor." diye konuştu.

Bulut, yeğeni Şehit Er Mesut Bulut'un ölüm nedenine ilişken kendilerine resmi makamlarca herhangi bir bilgi ve belgenin ulaştırılmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber