10 bin öğretmen ataması Başbakan Erdoğan'a soruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Kasım 2009 01:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT-1'de yayınlanan "Politik Açılım" programına katıldı. Programda başbakan Erdoğan'a öğretmen atamaları da soruldu. İşte konuşmanın ilgili bölümü

Gazeteci: 200, 250 bin kadar öğretmen işsiz, onlar atama bekliyorlar. Sayın Milli eğitim Bakanı, Plan Bütçe Komisyonunda 10 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını söyledi. Onlar, sözleşmeliler mi, yoksa yeni öğretmen mi. O konuda size çok fazla soru geliyor.

Başbakan Erdoğan: Biliyorsunuz, bizim personel alımını, Devlet olarak, kamu olarak, yüzde 50 gibi hep eğitime ayırıyoruz. Çünkü birinci derecede onu halletmemiz gerekiyor. 2. derecede biz diğer alanlara personel tahsisi yapıyoruz. 2 ay kadar önce biz 15 bin öğretmen ataması yaptık. Bunun 10 bini sözleşmeliydi, 5 bini kadroluydu. Şimdi de bu ay içerisinde, Maliye Bakanlığı ile Milli eğitim bakanlığımızın çalışması devam ediyor, 10 bin kadrolu alacağız. Sözleşmeli değil.

Gazeteci: Yeni öğretmen ataması yapacaksınız. sözleşmelileri kadrolu hale geçirmeyeceksiniz.

Biliyorsunuz, bizim personel alımını, Devlet olarak, kamu olarak, yüzde 50 gibi hep eğitime ayırıyoruz. Çünkü birinci derecede onu halletmemiz gerekiyor. 2. derecede biz diğer alanlara Hayır, yeni. Ve bunlar biliyorsunuz, tamamen bilgisayar ortamında olacak. Bizi üzen bir şey de şudur. efendim bunlar kadrolaşma yapıyor. Ya bilgisayar ortamında atama yapıyoruz. Kuralar çekiliyor. Bu atamayla birlikte, 3 ay içerisinde 15 bini kadrolu olmak üzere 25 bin öğretmen ataması yapmış olacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber