Bakan Çubukçu'nun en büyük hatası

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığının en büyük hatası, yürürlüğe koyduğu yeni uygulamalarda, geçiş sürecinin olmamasıdır.

Bir çok kamu kurumu uygulamada bir değişilik yaparken, bir geçiş süreci öngörmektedir. Örneğin, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesinde, sözleşmesini fesih edenin 1 yıl boyunca hiçbir kuruma başvuramaması yönünde bir değişiklik yapıldı. Bu değişilik 2009 yılı içinde yapılmış olmasına rağmen, uygulamanın yürürlük tarihi 1/1/2010 olarak belirlendi. Olması gereken buydu.

Şimdi MEB, atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirme hazırlığı içindedir. Bakan Çubukçu'nun, 2010 yılında tek bir atama düşünüyoruz şeklinde yapmış olduğu açıklamanın hukuki dayanağı muhtemelen yönetmelikte yer alacaktır. Ancak, yapılacak olan bu değişiklikte 2008 ve 2009 puanları ile Şubat atamasını bekleyen öğretmen adayları görmezden gelinmektedir. Oysaki yapılması gereken, bu derece önemli bir kararda, bir geçiş sürecinin öngörülmesi ve uygulamanın yürürlük tarihinin örneğin 1/6/2010 olarak belirlenmesidir.

Memurlar.net'in uygulamış olduğu son ankete gelen yorumlar da, öğretmen adaylarının tek atamayı doğru bulduğunu ama uygulamaya geçiş sürecinin hemen değil belli bir süre sonra olması gerektiği belirtilmektedir.

Bakanı bilgilendirme makamında olan Sayın Personel Genel Müdürlüğü yetkililerinin duyarlı olması oluşan tepkiyi gidermeye katkıda bulunacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber