AK Parti, Diyanet yasa tasarısı için, CHP ve MHP'ye bilgi verdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2010 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı Taslağı ile Alevi Çalıştayları hakkında, MHP ve CHP Grubu'na bilgi verdi.

Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte, MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural ile görüştü.

Faruk Çelik, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, MHP'li grup başkanvekillerine, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı Taslağı'nı sunduğunu, 28 Ocak Perşembe günü gerçekleştirilecek Alevi Çalıştayı'nın gündem maddeleri konusunda da bilgi verdiğini söyledi.

Çelik, ''İnancımız, birlik, bütünlük içerisinde, yapılacak değerlendirmeler sonucunda, ortak bir konsensüs içerisinde gerçekleşmesi.

Yasalaşması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğimiz inancı içindeyim. İlgili dokümanları grup başkanvekillerine aktardım'' diye konuştu.

Çelik, tasarının Meclis'e gönderilmesi ve Alevi Çalıştayı'nın sonuçlanmasının ardından içerikleriyle ilgili açıklama yapacaklarını bildirdi.

Meclise ''Alevi açılımı'' ile ilgili yasal düzenleme gönderilip gönderilmeyeceğinin sorulması üzerine Çelik, ''Çalıştaydan çıkacak sonuç doğrultusunda, yasal düzenlemenin gerekip gerekmeyeceği değerlendirilecek. Bu konu, sonuçlar açıklandıktan sonra konuşulacak bir konu'' karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Şandır, Faruk Çelik'in bilgilendirdiği iki konu hakkında gereken değerlendirmeyi yapacaklarını, konuları ilgili kurullarına sunacaklarını ve ulaşacakları sonuçları paylaşacaklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural ise, Çelik'in kendilerine Çalıştayla ilgili sadece bilgi verdiğini, bu konuda herhangi bir somut önerinin bulunmadığını kaydetti.

Devlet Bakanı Çelik, BDP Grup Başkanvekilleri ile görüşülüp görüşülmeyeceğinin sorulması üzerine, BDP grup başkanvekillerinin Ankara dışında bulunduğunu, bu nedenle bugün BDP'yi ziyaret etmeyeceğini söyledi.

CHP GRUBU...

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı Taslağı ile Alevi Çalıştayları hakkında, MHP grubunun ardından CHP Grubu'na da bilgi verdi.

Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu'na 45 dakika süren ziyaretinin ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, grup başkanvekillerine Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Taslağı'na ilişkin bir dosyayı sunduğunu söyledi.

Çelik, Alevi çalıştaylarında gelinen nokta ile 28 Ocaktaki son çalıştayın içeriği ve gündemi hakkında bilgi verdiğini belirterek, ''Bu çalıştaydan sonra çıkan genel sonuçları, siyasi parti gruplarıyla paylaşacağımı söyledim'' dedi.

Roman vatandaşların sorunlarına yönelik yol haritası içeren, bu vatandaşlara ilişkin öncelik ve taleplerin yer aldığı bir raporu da CHP Grup Başkanvekillerine ilettiğini vurgulayan Çelik, ''Umuyorum ki kısa sürede onlar da gerekli çalışmaları yapıp, bu konularla ilgili diyalog içerisinde önemli sorunların çözümüne katkı sağlayacaklardır'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da Çelik'in kendilerine sunduğu çalışmalar hakkında değerlendirme yapacaklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber