YÖK'e çağrı: Görüşlerinizi yayınlayın

Yükseköğretim Kurulu, yükseköğretim programlarından mezun olanların hangi unvanları kullanabileceği, hangi öğrenimin üst öğrenim olduğu, hangi öğrenim mezunlarının Teknik Hizmetler Sınıfı veya Sağlık Hizmetleri Sınıfında değerlendirilebileceği gibi çok önemli konularda görüş vermektedir. Ancak binlerce kişiyi ilgilendiren bu bilgiler "kozmik bilgi" gibi saklanmakta olup, artık bu bilgiler şeffaf bir şekilde yayınlanmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2010 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, Üniversitelerarası Kurul'un da görüşünü alarak, çok önemli kararlar vermektedir.

KPSS başvurularına esas nitelik Kod Kılavuzunda, yükseköğrenim için, aynı kod içerisinde gösterilen bölümler, YÖK'ün görüşü doğrultusunda belirlenmektedir. Yani hangi bölümlerin birbirine denk olup olmadığını YÖK belirlemektedir. Ancak YÖK sürekli olarak yapılan başvurulara göre yeni kararlar vermekte olup, bu görüşlerden ise sadece aday ve varsa ilgili bir kurum, o kurum haberdar olmaktadır.

Yine sağlık ve teknik hizmetler sınıfı için hangi öğrenimin üst öğrenim olup olmadığına YÖK karar vermektedir. Ancak bu konuya ilişkin görüşler de sadece başvuru sahibinine ve varsa ilgili bir kurum, o kuruma bildirilmektedir. Aynı durumda olan yüzlerce aday ise bu yeni görüşten haberdar olamamaktadır.

Aynı şekilde, hangi bölüm mezunlarının hangi hizmet sınıfında olduğuna YÖK karar vermektedir. Bu husus unvan değişikliklerinde çok önemlidir. Örneğin açık öğretim fakültesi tarım bölümü mezunları aldıkları unvan ve gördükleri öğrenim gereğince teknik hizmetler sınıfında mı yoksa başka bir sınıfta mı değerlendirilir, buna ancak YÖK karar verebilmektedir.

Yukarıda yer verilen konulara dikkat edilecek olursa, YÖK'ün kararları; KPSS, maaş gibi binlerce kişiyi ilgilendiren kararlardır. Hem uygulama birliğinin sağlanması hem de adayların bilgilenmesi açısından söz konusu görüşlerin yayınlanması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber