3717 için kanun teklifi verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2010 08:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

3717 sayılı yasa Adli Personel ile Devlet Davalarını Takip Edenlere Yol Gideri ve Tazminat Verilmesi hakkındadır.

Bu konuyla alakalı Anayasa mahkemesi kararı 21.11.2007 tarihinde resmi gazetede yayımlanmış ve Anayasa mahkemesi kararı uyarınca verilen bir yıllık süre ise 21.11.2008 tarihinde dolmuştur.

Adalet Bakanlığı'nın 3717 sayılı yasanın çözüme kavuşturulmaması Adliye Personeli arasında huzursuzluğa neden olmuştur.Çözüme kavuşturulamamış olan 3717 Sayılı yasaya Adalet Bakanlığı'nın ne zaman çözüm bulacağı, veya çözüm bulmayı düşünüp düşünmediğine dair daha önceki yazımızda yer vermiştik. Gerek Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu süre olan 21.11.2008 tarihinin bitiminden sonra gerekse ?Adalet Bakanlığı, 3717'ye ne zaman çözüm bulacak?? konulu yazımızın yayımlandığı tarihten itibaren bu konuya maalesef bakanlık nezdinde çözüm bulunamamıştır, çözüm bulanamadığı gibi net cevap da verilmemiştir.

Her ne kadar gayri resmi olarak havuzda biriken paraların tüm Türkiye'de ki Adliye Çalışanlarına eşit şekilde dağıtılacağına veya bu biriken paranın Maliye'ye devredileceğine dair söylentiler mevcut ise de, bu söyletiler gayri resmi olduğundan bahisle pek fazla itibar görmemekle birlikte biz Adliye Personeli açısından da inandırıcı bulunmamıştır. Konunun tek yetkilisi olan Adalet Bakanlığı'nın bu konuyla alakalı yapacağı açıklama tüm Adliye Personelinin umudu olmuştur.

3717 Sayılı yasanın çözümsüzlüğü ve Adliye Personelinin sesi her ne kadar çözüme kavuşturacak olanlar tarafından duyulmamış ise de; Gerek 3717 Sayılı yasa ile alakalı gerekse Adliye Personeli'nin sesini duyup bunu kanun teklifi ile destekleyen CHP Ordu Milletvekili Sayın Rahmi Güner'in bu konuyla alakalı kanun teklifininde bulunmuştur.

CHP Ordu Milletvekili Sayın Rahmi Güner'in kanun teklifi bilgilerine ulaşmak için buraya tıklayınız.

CHP Ordu Milletvekili Sayın Rahmi Güner'in 3717 sayılı yasa ile alakalı vermiş olduğu kanun teklifinin metnine ulaşmak için buraya tıklayınız.

Forum bölümü Adalet Personeli bölümü Editörleri
ÇOTANAK ve ergun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber