AB Genel Sekreterliği'ne 100 uzman personel alınacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2010 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ne, Genel İdare Hizmetleri sınıfında görev yapmak üzere 100 Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcısı alınacağını açıkladı.


AB Genel Sekreterliği Uzman Yardımcısı alım ilanı


Yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak 100 kişinin AB uzmanı olarak alınacağını belirten Çalışkan, sınava katılma koşulları ve gerekli bilgiler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çalışkan, sınava katılacak adayların geniş bilgiyi www.abgs.gov.tr internet sitesinden alabileceğini kaydetti. Sınavlardan sonra atanmaya hak kazanan adayların Avrupa Birliği Genel Sekreterliği binası girişinde asılacak ilanda ve internet adresinde duyurulacağını belirten Milletvekili Çalışkan şunları kaydetti: "Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 gün içerisinde Giriş Sınavı Kurulu'na yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, Giriş Sınavı Kurulu'nca en fazla 7 gün içerisinde incelenerek karara bağlanır ve itiraz sonucu adaya bildirilir. Giriş Sınavı'nı kazananların atamaları ve adaylıklarına ilişkin işlemler; 5916 Sayılı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre yapılacaktır. Başarılı olarak atanmaya hak kazandığı halde tebligatta belirtilen süre içerisinde müracaat etmeyenler ile gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları yapılmayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber