Anaokulunun fedakar öğretmenleri okulu boyuyor - Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Haziran 2010 20:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

6 kadın öğretmen ve okul müdürü, kendi imkanları ile aldıkları boyalarla duvarlara çizgi film kahramanlarnın resimlerini yapıp, okulun onarımını yapıyor.

VAN'da terör nedeniyle boşaltılan köylerden göçen ve çoğunluğunun fakir ailelerin oluşturduğu Süphan Mahallesi'ndeki Süphan Anaokulu, fedakar öğretmenler tarafından süsleniyor. 6 kadın öğretmen ve okul müdürü, kendi imkanları ile aldıkları boyalarla duvarlara çizgi film kahramanlarnın resimlerini yapıp, okulun onarımını yapıyor.

Yaz tatiline girilmesine kısa bir zaman kalırken, bazı öğretmenler de şimdiden okullarını gelecek eğitim öğretim dönemine hazırlamaya çalışıyor. Kentin en yoksul mahallelerinden biri olan Süphan Mahallesi'ndeki Anaokulu, fedakar öğretmenler tarafından yenilenmeye çalışılıyor. Okul Müdürü Sayit Beydoğan ve 6 kadın öğretmen kendi imkanları ile boya ve inşaat malzemeleri alarak, anaokulunun boyaları, sıvaları dökülen duvarlarının onarımını yaparken, okul duvarlarını da çizgi film kahramanlarnın resimleriyle süslüyor. Fedakar öğretmenler, bir taraftan da okul çevresini ağaçlandırıp yeşillendirmek için çaba gösteriyor.

Okul Müdürü Sayit Beydoğan, Süphan Mahallesi'ndeki çocukların daha güzel bir ortamda eğitim görmeleri için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Beydoğan, "Hem okulu çocuklara sevdirmek, hem de okul öncesi eğitime destek vermek amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz. Bütün boya ve masrafları öğretmenler olarak kendi aramızda topladığımız paralarla satın aldık. iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Hem biz hem de öğrencilerimiz oldukça memnun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber