Adli Tıp Başkanı: Makine imzasıyla gerçeğini ayıracak donanıma sahibiz

Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, 'Kaos Planı' davasında Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğunu doğruladı. İmza makinesi ile atılan çok sayıda imza gördüklerini anlatan İnce, "Sonuçta imza makineleri 1000-1500 dolarlık cihazlar.

Makine imzasıyla gerçek imzayı ayırabilecek donanıma sahibiz." dedi. Makine ile atılan imzanın kendini çok net belli edeceğini dile getiren İnce, "Arkadaşlar belgedeki imzanın Çiçek'e ait olduğuna karar verdiler." açıklamasını yaptı.

Newsweek Türkiye'nin bu hafta yayınlanan sayısında Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ile yapılmış bir röportaj yer aldı. İnce, Münevver Karabulut Cinayeti'nden Mavi Marmara Baskını'na, CHP eski lideri Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen kasetlerden İrtica ile Mücadele Eylem Planı'na kadar pek çok konuya ilişkin soruları cevaplandırdı. "İrtica ile Eylem Mücadele Planı" davasında Albay Dursun Çiçek'in avukatlarının mahkemeye ıslak imza makinesi getirip savcının imzasını taklit ettiğini hatırlatan Newsweek Türkiye Muhabiri, İnce'ye belgenin altındaki imzanın sahte değil, Çiçek'e ait olduğu yönünde rapor verdiklerini hatırlattı. Bu konuda Adli Tıp'ın tek başına olmadığını söyleyen İnce, jandarma ve polis raporlarının da 'imza gerçek' dediğini belirtti. İnce, "Polisten emin değilim ama jandarma kriminal Avrupa adli birimler ağının kriterlerini sağlamış bir kuruluş. Bir yanılma varsa, bu üç kurum da yanıldı demektir. Başkan olarak o raporun altında sadece onay imzam var, belgeyi dahi görmedim." diye konuştu. Adli Tıp Kurumu'nda çalışan arkadaşlarının bu türden binlerce dosyaya baktığının altını çizen İnce şöyle devam etti: "Sadece bu ay çıkardıkları dosya sayısı binin üstünde. Bekleyen 3 bin dosya var. 11-12 uzman, bir o kadar da raportör çalışıyor o birimde. İmza makineleri 1000-1500 dolarlık cihazlar. Makine imzasıyla gerçek imzayı ayırabilecek donanıma sahibiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber