Baykal: Soruşturma deli saçması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etti.

Ateş, Baykal'ın konakladığı Ilıca Otel'e gelişinde gazetecilerin, Deniz Baykal hakkında inceleme başlatıldığına ilişkin sorusuna, ?Deniz Baykal hakkında açılan soruşturma çok saçma, deli saçması bir girişim? karşılığını verdi.

Zekeriya Öz'ün, bir Cumhuriyet savcısı olarak milletvekilleri hakkında soruşturma başlatma yetkisinin olmadığını bildiklerini ifade eden Ateş, şunları söyledi:

?Zekeriya Öz, kendine özgü bir uygulama içerisinde. Bu, özel yetkili mahkemelerin Türkiye'de sınır tanımaz yetki kullandığının bir göstergesi. Demokles'in kılıcı gibi her olayda Zekeriya Öz devreye sokuluyor. Anayasa görüşmeleri sırasında Sayın Baykal, Sayın Seyfi Oktay ile bilgi alışverişinde bulunmuş. Bunun için açılan bir soruşturma, çok saçma bir olay.?

Ateş, Deniz Baykal'ın hayatı boyunca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK), adalet bakanı ve müsteşarının görev almamasını savunan ve bunu parti programına koyduran bir lider olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

?Bu gülünç iddialarla kamuoyunu meşgul ediyorlar. Daha soruşturma başlamadan bir Cumhuriyet savcısı yetkisini bilmiyorsa, böyle bir uygulama olabilir mi? Bu davanın nasıl gittiğinin de bir göstergesi. Bu dava Türkiye'nin değil, bütün dünyanın hukuk dramıdır. 4 yıldır bir gazeteci arkadaşımız içeride. Bir kitap yazmış ama neyle dahi suçlandığını daha bilmiyor. Burada bir suç varsa bu kitapta olması lazım. Kitap özgürce satılıyor ama kitabın yazarı Ergun Poyraz hala içeride. AKP iktidarına kim kafa tutuyorsa Zekeriya Öz sopası başında sallandırılıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber