Vakıfbank konut kredisinde ?ciddi' indirime hazırlanıyor

Haber Giriş : 07 Mart 2005 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son dönemde özellikle kamu çalışanları ve sabit gelirliler için çok çeşitli bireysel kredileri gündeme getirerek dikkat çeken, bireysel hizmetlerde yenilikler yapan Vakıfbank, halka açılacak. Vakıflar Bankası Genel Müdürü Ahmet Kacar, 2004 yılında Banka'nın net dönem kârının, önceki yıla göre yüzde 169 oranında artarak 623 trilyon 928 milyar liraya ulaştığını bildirdi. Kacar ayrıca, halka arz için Yatırım Bankası arayışlarının devam ettiğini söyledi. Halka arz biçiminin hemen hemen belirlendiğini, bu yıl içerisinde McKinsey danışmanlık firmasının kendilerine önerdiği rapor doğrultusunda Banka'nın en az yüzde 15'lik kısmının halka arzının mümkün olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.

Ekim ya da kasımda

Olağanüstü genel kurulda da halka arz konusunda çerçeve yetkisi çıkaracaklarını, diğer yandan Meclis'te kanun değişikliği yapılacağını söyleyen Kacar; ?Bu yılın ekim ya da kasım ayında haziran bilançosuyla, hisselerimiz halka arz olacak inşallah. Arz, yüzde 15'in biraz daha üzerinde olabilir. Talep ço fazla. Ancak biz banka hisselerinin uluslararası piyasada da satılmasını istiyoruz? diye konuştu.

Faizde ?ciddi' indirim

Uzun vadeli bir konut kredisi paketi hazırladıklarını ancak bu pakette kredi faizinin yeniden gözden geçirileceğini belirten Kacar, ?Uzun da dahil olmak üzere konut kredilerinde ciddi manada indirim olabilir. Bunun konut sektörünü canlandıracağını da umuyoruz? diye konuştu. Kredi kart faizlerine farklı bir açıdan yaklaşan Kacar, ?Şu andaki sistemde bankalar istese bile faiz oranlarını aşağı çekemez. O nedenle önce sistem değişmeli.

?Günde 2 trilyon kâr ediyoruz?

Vakıfbank'ın, karşılıklar dahil, 1 katrilyon 200 trilyon 81 milyar lira, 2004 vergi önceksi Banka'nın karşılıklar dahil brüt karı 1 katrilyon 200 trilyon 81 milyar lira, 2004 vergi öncesi kârı 861.3 trilyon, net dönem kârı da 623.9 trilyon lira oldu. Kârlılık oranının önceki yıla göre yüzde 169 artış gösterdiğini bildiren Kacar, ?Bu kârlılı oranı dünya sıralamasında bize yer edinecek düzeyde oran. Ödenmiş sermaye karlılığında da kesin dünya birincisi oluruz? dedi. Yakın geçmişte alınan doğru kararların semeresini gördüklerini, yılın ilk 2 ayında iyi bir kârlılık beklediklerini belirten Kacar; ?Daha ocak ayında ciddi bir artış yaşadık. Günde minimum 2 trilyon lira kâr ediyoruz? diye konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber