ÖSYM Başkanı: Hesabımı vereceğim ama verdikten sonra da ayrılacağım/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2010 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

''KİM GELİYORSA GELSİN DENETLESİN''

KPSS ile ilgili iddiaların ardından kendisi hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, soru önergeleri verildiği ve Meclis araştırması istendiğinin anımsatılması üzerine Yarımağan şunları söyledi:

''Ben kim gelecekse gelsin istiyorum. YÖK, Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu, onlar da gelsin, savcı da gelsin. Kim geliyorsa gelsin denetlesin. Birşey varsa çıkarsınlar ortaya. Kurum haksız yere eleştiriliyor. Ben kurumsal olarak bir kusurumuz olmadığı kanaatindeyim ama herşey de benim elimde değil. Çünkü bu sınav 81 ilde yapılıyor, bilmem kaç bin salonda yapılıyor. Matbaada basılıyor, günlerce bunun basılması sürüyor. Kamyonlarla sevkediliyor. Burada bana intikal etmiş hiçbir bilgi yok. Biz önlemlerimizi almışız, hepsi polis nezaretinde, jandarma nezaretinde, öğretim üyesi nezaretinde, bunları görevlendirmişiz. Herkesin raporunu almışız, herşey normal ama bütün buna rağmen bizim bilmediğimiz bir olay olduysa onu ben ortaya çıkaramam, bilemem. Benim kişisel kanaatim olmadığı yönünde ama emin değilim, kesin konuşamam.''


''HAKSIZLAR''

''ÖSYM'ye yönelik tepkileri haklı buluyor musunuz?'' sorusuna Yarımağan, ''Haksız buluyorum. Bazı güçler ÖSYM üzerinde bilek güreşi yapıyorlar'' dedi.

Bunları hangi güçler olduğu sorusu üzerine Yarımağan, ''Bilemiyorum. Hatta bizim arkadaşlarımızın bir kısmında şu kanaat de var, bu olaylar, birilerine bir menfaat sağlamak için değil, ÖSYM'yi yıpratmak üzere planlanmış hareketler diyenler de var'' diye konuştu.

''Bu kanaati oluşturacak herhangi bir veri var mı?'' sorusunu Yarımağan, ''Öbürleri nasıl sonuç çıkarıyorsa bizimkiler de öyle sonuç çıkarıyor. Olaylardan dolayı öyle düşünenler var'' diye yanıtladı.

''ŞEVKİM KIRILDI''

Hakkındaki suç duyuruları konusunda ne düşündüğünü Yarımağan, ''Herşeyi yapsınlar. Ben 37 yıl şerefiyle bu kuruma hizmet etmiş biri olarak ben kurumla özdeşleşmiş biriyim. Ben gocunmam ama bütün şevkimi kırdı. Ben, şimdi kaçmıyorum ama olaylar durulur durulmaz ayrılacağım. İnsanın bir de sağlığı var. Haksız yere bir kurumun, bir kişinin üzerine bu kadar gelinmez. Ben buradayım. Hesabımı vereceğim ama verdikten sonra da ayrılacağım'' sözleriyle aktardı.

Basında çıkan haberlerden de yakınan Yarımağan, ''Basın istiyor ki onların istediklerine alet olayım. Onlar birşey söylesin ben birşey söyleyeyim. Tabii bundan basın kazanç da sağlıyor, onun da farkındayım. Belli gazeteler, belli kanallar bu konuda reytinglerini artırıyorlar. Bu uğurda herşeyi yapıyorlar. Yeniden söylüyorum, Soruşturma yapacaklarsa yapsınlar. Meclis de yapsın, Cumhurbaşkanlığı da yapsın. Bizim kurumsal olarak hiçbir kusurumuz olmadığı kanaatindeyim. Biz görevimizi yapık, fazlasıyla yaptık, yapıyoruz ve bir suç varsa onu da çıkarsınlar ortaya'' dedi.

''BENİ DE SORUŞTURSUNLAR''

Soruları hazırlayanlar konusunda şüphe bulunup bulunmadığı sorusunu Yarımağan, şöyle yanıtladı:

''Bizim güvendiğimiz arkadaşlarımız. Ama denetçiler, savcılar araştırsınlar tabii. Beni de soruştursunlar, onları da soruştursunlar. Ben güvenilir buluyorum. Koordinatör arkadaşımızı çok iyi tanıyorum. Bu şekilde bize soru yazmaya gelen üniversitelerden 100'ün üzerinde öğretim üyesi var. KPSS'de eğitim bilimlerinde 5-6 kişi. Ama hukukta, iktisatta, istatistikte, uluslararası ilişkilerde, kamu yönetiminde var. Bunların hepsindeki soruları üniversiteden gelen hocalar hazırlıyor. Biz Adalet Bakanlığına çeşitli hukukla ilgili sorular hazırlıyoruz Ankara'daki bütün hukuk fakültelerinden gelip soru hazırlayan bir yığın kişi var. Sağlık bilimleri ile ilgili bir yığın sınav yapıyoruz, tıp fakültelerinden buraya onlarca hatta yüzün üzerinde öğretim üyesi var. Ben bunların hepsini de tek tek tanımam açıkçası.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber