Kurtulmuş, kasım ayına kadar partiyi kurup seçime girecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Ekim 2010 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saadet Partisi (SP) genel başkanlığından bir süre önce istifa eden Numan Kurtulmuş, ekibi ile birlikte yeni parti kurma çalışmalarına hız verdi.

Ankara Yıldız'da kiraladığı ofiste çalışmalarını sürdüren Kurtulmuş, SP'deki istifa sürecini yakından takip ediyor. Yeni partinin program ve tüzüğünün yazımına da başlandığı belirtiliyor. Bir taraftan da teşkilatlanma çalışmalarına devam ediliyor. Siyasi Partiler Kanunu'na göre, partinin seçime girebilmesi için seçimlerden en az 6 ay önce 41 ilde teşkilatlanması ve kongresini yapmış olması gerekiyor. Seçimin 5 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı ele alındığında, Kurtulmuş ve ekibinin parti ve teşkilatlanmasını 5 Aralık 2010'dan önce tamamlaması gerekiyor. Kurtulmuş'un bu sebeple yeni partiyi kasım ayında kurması bekleniyor. Kurtulmuş, Anadolu şehirlerini de dolaşarak beklentilerini soracak.

İstanbul teşkilatı da istifa etti

SP'deki istifa depremi sürüyor. İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ile birlikte 2 bin 775 kişi dün istifasını açıkladı. Yalova ve Yozgat il teşkilatları ile Kocaeli'nden 5 GİK üyesi de istifa etti. Kurtulmuş, şu ana kadar 53 il başkanı ve 65 belediye başkanının partiden ayrıldığını, 500 aşkın ilçe teşkilatında da kopmaların yaşandığını ifade etti.

EMİNE DOLMACI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber