Rüşvet aldığı iddia edilen profesör: Onlar rüşvet değil, hediye

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2010 16:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya'da 'rüşvet aldığı ve görevi kötüye kullandığı' iddia edilen Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.T.'nin sorgusunda, rüşvet almadığını, hastaların kendisine hediye verdiğini söylediği öğrenildi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın, bazı hastaların ihbarları ve şikâyet dilekçeleri üzerine sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Ö.T. adliyeye sevk edildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanan Ö.T.'nin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Sorgusunda, hastalardan rüşvet almadığını söylediği öğrenilen Ö.T.'nin, kendisine hediye verildiğini iddia ettiği belirtildi.

Ayrıca, şu ana kadar emniyete 15 hastanın müracaatının olduğu ancak sadece 5 kişinin Ö.T.'den şikâyetçi olduğu öğrenildi. Hastalardan bazıları tedavi için hastaneye gittiklerinde Ö.T.'nin kendilerinden bazı iş yerlerine bir miktar para bırakmalarını istediğini söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan, Ö.T. ile birlikte gözaltına alınan sekreteri S.K. ise ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber