Kavaf: İyi eğitim almış kişinin iş bulma imkânı 10 kat fazla

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2010 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, istihdam edilmenin ön şartının iyi eğitim almak olduğunu, istatistiklere göre eğitimli kişilerin, diğerlerine göre10 kat fazla istihdam edildiğini söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Kız Teknik Meslek Lisesi'nde faaliyete geçirilen dikiş atölyesi törenle açıldı. Törenine Bakan Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, diğer protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, eğitim alanında Denizli'nin bir çok ile göre iyi durumda olduğunu söyledi. DENİB Başkanı Kocasert de gelecek nesillerin eğitimini çok önemsediklerini belirterek, dikiş atölyesine hibe ettikleri 24 makinenin yanısıra işletilebilmeleri için kumaş ve benzeri ürünleri de sorumluluklarına aldıklarını açıkladı. Başkan Zeybekci ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okulları hayırseverlere zimmetleme projesi bulunduğunu, İMKB Kız Teknik Meslek Lisesi'nin ihtiyaçlarının bundan sonra DENİB tarafından karşılanmasının uygun olacağını söyledi. Meslek liselerinin önündeki çağdışı katsayı engelinin azaldığına dikkat çeken Zeybekci, "İnşallah meslek liseleriyle teknik eleman sıkıntısı hafifleyecektir. Ben de meslek lisesi mezunuyum; öğrenciliğimde çağdışı engeller yoktu, üniversiteye girme imkânımız vardı. İnşallah bu imkânlar size de açılacaktır." dedi. Vali Erkmen de DENİB tarafından okula alınan 24 makinenin 42 bin liraya mal olduğunu, 15 bin lira da işleyiş için gerekli malzemelere harcandığını belirterek, meslek liselerinin sayısının artması gerektiğini vurguladı.

Bakan Kavaf, bilgi ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği, geleneksel usullerle birtakım şeyleri sürdürmenin mümkün olmadığını söyledi: "Kendimizi, çağın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile donatmamız gerekir. Bu da ancak eğitim yoluyla mümkündür. Denizli'nin, dünya pazarlarında rekabet için kaliteli üretimi devam ettirmesi gerekir. Bu da iyi eğitim almış ara elemanlarla mümkündür. Gençlerimiz, kendilerine sunulan bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmelidir." Kavaf, Türkiye'de 0-18 yaş grubu nüfusun 18 milyon olduğuna da dikkat çekti.

Denizli'nin, hayırseverlerinin eğitime yaptığı yatırımlarla lokomotif bir şehir olduğunu dile getiren Bakan Selma Aliye Kavaf, şunları kaydetti: "Eğitim yatırımların yüzde 30'u hayırseverler tarafından yapılıyor. Son sekiz yıl içinde 108 yeni okul yaptırıldı, 538 okulun kapasitesi arttırıldı, fiziki şartları iyileştirildi. Derslik sayımızı, 807'den 7 bin 174'e çıkardık."

Konuşmalarına ardından Devlet Bakanı Kavaf, protokol üyeleriyle birlikte dikiş atölyesini açarak yetkililerden bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber