Ankara'da gerçekleştirilen 'sözleşmeli, vekil ve ücretli öğretmen' buluşmasının sonuçları

Haber Giriş : 28 Mart 2005 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhabalar bizler ekonomik ve sendikal haklarımız, işgüvencemiz ve çalışma şartlarımız düzenlenmesi için Ankara'da imza kampanyası başlatan "ücretli" çalışan öğretmenleriz

(Konu ile ilgili hazırladığımız metin memurlar. net'te 26 mart'ta yayınlanmıştır. İlgili arkadaşlar memurlar.net'in Haberler-Sizden Gelenler bölümünden yazıyı okuyabilir)

İlk olarak sesimizi en uzak illere kadar duyurabilmek için:

1) 26 Mart 2005 Tarihinde Ankara MEB Şura Salonunda yapılan Eğitim-Sen Genel Kurulunda imza kampanyasının startını verdik.

2) Oraya gelen Eğitim -Sen üyesi yaklaşık 400 delege- öğretmen imza kampanyamıza destek verdi. (Ki bu öğretmenler Türkiye'nin 81 ili ve 98 Eğitim-sen Şubesinden gelmişlerdi)

3) Gelen öğretmenlerin büyük bir bölümüne boş imza metnimiz verilmiştir. İmza metni verilen öğretmenler, imza metinlerini bulundukları Eğitim-sen şubesine vereceklerini ve Şubelerin de katılımıyla kampanyamıza destek vereceklerini söylemişlerdir.

4) Orada bulunan üyeler bizim adımıza, sendikal haklarımız başta olmak üzere bütün haklarımız için mücadele edilmesi ve Sendika'ya FİİLİ ÜYE olabilmemiz önündeki yasal engellerin kaldırılması doğrultusunda ÖNERGE vermişlerdir. Önerge delegelerin OYBİRLİĞİ ile kabul edilmiştir. (4688 sayılı Devlet memurlarının Sendikalara üye olmasını belirleyen yasa uyarınca bizlerin sendikaya üye olmaları mümkün değildir. Ama bu sendikalar tüzüklerini değiştirip bizleri fiili üye yapabilirler.)

5) Bu andan itibaren imza kampanyasının sınırlarını biraz daha genişletmek istiyoruz. Bu doğrultuda eğitimle ilgili sitelere boş imza metnini göndereceğiz.

6) İmza metnimize ulaşmak isteyenler [email protected] adresine mail atarak imza metnimize ulaşabilirler.

7) İmza metinlerini (yine sendikaların ve diğer kitle örgütlerinin desteğiyle) bütün Türkiye'den gelen sözleşmeli, vekil ve ücretli öğretmenlerin katılımıyla yapılacak bir basın açıklamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na vereceğiz.

8) Birbirimizle daha kolay haberleşebilmemiz için bir WEB SİTESİ yapma çalışmalarımız devam etmektedir. Site tasarımı için bize yardım edebileceklerin [email protected] mail sitesi üzerinden bizimle ilişki kurmalarını RİCA EDİYORUZ..

9) Hedeflerimiz arasında bütün illerde "tanışma toplantılarının" organize edilmesi ve merkezi anlamda bir ilişki ağının kurulması vardır.

10)Bu hedeflerin başarıya ulaşmasının bize verilen destekle sınırlı kalacağını ÖNEMLE HATIRLATIRIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber