Avukata silahlı saldırı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2011 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Narıdere İlçesi'nde, bir dönem Göztepespor Kulübü'nün yöneticiliği de yapan avukat Mürsel Ünlü, bürosuna gireceği sırada silahlı saldırıya uğradı. 2 bacağına isabet eden 3 kurşunla yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Ünlü, çete kurmaktan hükümlü Ahmet Tekin Baykal'ın avukatlığını yapmış, yargıda rüşvet operasyonları kapsamında gözaltına alınmıştı.

Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Sahilevleri Semti'nde, Mithatpaşa Caddesi yakınlarında meydana geldi. Bahçe içerisindeki müstakil avukatlık bürosunun çevresinde dolaşıp iki müvekkiliyle konuşan 47 yaşındaki avukat Mürsel Ünlü, içeriye gireceği sırada arkadan gelen kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

İKİ BACAĞINDAN YARALANDI

İzmir Barosu üyesi avukat Mürsel Ünlü'yü, iki bacağından üç kurşunla yaralayan, poşu ve bere takan, kilolu olan saldırgan, koşarak uzaklaşıp, izini kaybettirdi. Ünlü'nün yanında bulunun iki kişinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. İlk müdahalenin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Mürsel Ünlü'nün, tedavisinin devam ettiği, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Mürsel Ünlü'nün polise, saldırganı tanımadığını ve kendisiyle konuşmadan ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Bu arada, polisin olay yeri çevresindeki aramalarına rağmen saldırgan bulunamadı.

KENDİSİ DE YARGILANDI

Bir dönem Göztepespor Kulübü'nün yöneticiliğini de yapan avukat Mürsel Ünlü, İzmir'de baktığı önemli davaların yanı sıra önemli operasyonlarda kendisi de gözaltına alındı. Mürsel Ünlü, aynı zamanda avukatlığını da yaptığı, çete kurmaktan hükümlü Ahmet Tekin Baykal ve adamlarına yönelik Anafor ve yargıdaki rüşvet operasyonlarında gözaltına alınmıştı. Ünlü'nün her iki davadan da yargılanmasının sürdüğü belirtildi.

Saldırının Mürsel Ünlü'nün, baktığı davalardan dolayı olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber