Beden eğitimi öğretmenleri ile sağlığın geliştirilmesi çalıştayı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2011 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, obezite hastalığının Türkiye'de salgın durumuna geldiğini belirterek, "Bu salgınla ciddi mücadele etmek ve bunu durdurmak için herkesin birlikte gayret göstermesi gerekiyor. Bunun önüne geçmek için de daha çok hareket edeceğiz ve daha az yiyeceğiz" dedi.

Bakan Akdağ, Dedeman Otel'de gerçekleştirilen 'Beden Eğitimi Öğretmenleri ile Sağlığın Geliştirilmesi Çalıştayı'nda konuştu. Bakan Akdağ, hareketsizlik ve şişmanlığın dünyada giderek yayılan bir problem olduğuna işaret ederek, "Ne yazık ki, altını çizerek söylüyorum, obezita hastalığı Türkiye'de bir salgın durumuna gelmiştir" dedi.

Bu salgınla ciddi mücadele etmek ve bunu durdurmak için herkesin birlikte gayret göstermesi gerektiğini belirten Akdağ, "Ülke nüfusunun 3'de 1'i obez. Diğer 3'de 1'i kilolu, kalan 3'de 1'i ise normal kilolu. Bunun nedeni çok hareketsiz bir toplum haline geldik. Bunun önüne geçmek için daha çok hareket edeceğiz ve daha az yiyeceğiz" diye konuştu.

Akdağ, bu konuda çok kapsamlı bir eylem planı hazırladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sizler beden eğitimi öğretmenlerine 'meslektaşım' demek istiyorum. Çünkü sizleri birer halk sağlığı görevlisi olarak görüyorum. Obezite ile mücadele için daha çok emek harcamak gerekiyor. Bunun için insanların yaşam biçimini, damak zevkini geri plana itmesi gerekiyor. Burada sizlere büyük iş düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımıza her gün fiziksel bir eylem yaptırmalıyız. Bunu onların hayatının bir parçası haline getirmeliyiz. Bu konuda toplumda farkındalık

oluşturmak gerekiyor."

Bakan Akdağ, obeziteyle mücadele konusunda bayanlara da çağrıda bulunarak, "Evlerde yapılan günlerde, yağlı yemekler, pasta, çörek, baklava yerine salatalık, domates, marul ikram edin. Bunun hem sağlığa, hem de keseye faydası olur" dedi.

Beden eğitimi öğretmenlerinin bu bilincin çocuklara aşılanmasında önemli bir konumda bulunduğuna işaret eden Bakan Akdağ, bu konuda öğretmenlerden destek isteyerek, "Yoksa gelişmekte olan bir ülke olarak gelecekte halimiz perişan olur" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber