Kamu-Sen'den DSİ çalışanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi için eylem

Haber Giriş : 15 Nisan 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Devlet Su İşleri (DSİ) çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme yapılmaması halinde daha farklı eylem çeşitleri uygulayacaklarını bildirdi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Enerji-Sen, bugün DSİ Genel Müdürlüğü önünde bir eylem gerçekleştirdi. Türkiye'nin farklı illerinden gelerek ıslıklar, düdükler ve alkışlarla ücretlerini protesto eden DSİ çalışanları, "Memurdan Aldılar Hırsızlara Verdiler", "İki Yüzlü Siyaset İstemiyoruz", "IMF Defol Bu Memleket Bizim" gibi sloganlar attı.

Burada bir basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, DSİ'nin yaptığı hizmetler ve yatırımlarla Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, 'Buna rağmen, çalışanlarına yeterli imkanlar tanınmamış ve maalesef bugün diğer birçok kurum personelinin maaşlarının oldukça geriside kalmıştır" dedi. DSİ çalışanlarına ödenen ücretlerin arka plana itildiğini belirten Akyıldız, personelin açlık sınırı altında ücret aldığını söyledi. DSİ memurlarının özlük haklarının diğer memurlar yanında bir cezalandırma olduğunu belirten Akyıldız, DSi personelinin diğer kurumların faydalandığı pek çok ödeme imkanından faydalanamadığını kaydetti.

"DSİ çalışanları artık feryat etmektedir" diyen Akyıldız, DSİ çalışanlarının meslektaşlarının faydalandıkları ek ödemelerden faydalanmak istediklerini belirtti. Diğer kurumlarda çalışanlarla DSİ arasında ücret farkının yüzde 62'lere çıktığını ifade eden Akyıldız, "DSİ çalışanlarının sabrını taşırmayın. Bu adaletsizliğe bir an önce son verin. Bu bir başlangıçtır. Sonunda DSİ çalışanı da sahaya inmek zorunda kalmıştır. İlgililerin bu konuya hassasiyetle bakmaları gerekmektedir. Çünkü DSİ çalışanlarının bu adaletsizliğe artık dayanacak gücü kalmamıştır. Ödeneklerden faydalanmaları bir insanlık görevidir, 'eşit işe eşit ücret' ilkesinin gereğidir" şeklinde konuştu.

Akyıldız ayrıca, gelecek hafta meclis gündemine gelecek olan Yenilenebilir Enerji Yasa Tasarısı ile adaletsizliğin giderilmesinin umut ettiklerini belirterek, "Ya kendi elinizle, el birliği yaparak yarattığınız mazlumlara hakkını vereceksiniz ya da mazlumun ahını alacaksınız. Bu iş sadece ah ile kalmayacak. İtibarımızı zedeleyenlere sadece sesleniyoruz ve uyarıyoruz. Yarın seslenişimiz farklı olacak. Siyasi irade bunun hesabını elbet bir gün verecek" açıklamasında bulundu.

Grup daha sonra olaysız dağıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber