Pilot il olan Düzce'de, Aile Hekimliği Projesi'nde çalışmak istemeyenlerin oranı % 93

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2005 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Düzce teşkilatı tarafından Aile Hekimliği'nde pilot il olan Düzce'de "Aile Hekimliğine, Paralı Sağlığa ve Sözleşmeye Hayır" mitingi düzenledi. Mitingde konuşan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanları arasında yapılan ankette Aile Hekimliği Projesinde çalışmak istemeyenlerin yüzde 93 olduğu söyledi.

Sağlık çalışanları Düzce Devlet Hastanesi'nden başlayan ve Anıtparka kadar yürüdüler. Yürüyüşe Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu-Sen Düzce İl Başkanı İlhan Özçelik, CHP Merkez ilçe Başkanı Haluk Günaydın ve Sağlık-Sen üyeleri katıldı.

Anıtpark'ta Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Düzce Kamu-Sen İl Başkanı İlhan Özçelik, "Alın terinize saygılı olmayıp koltuklarından konuşanları istiyor musunuz?, Aile Hekimli'ğini Sağlık Bakanlığı'nın dediği gibi heyecanla bekliyor musunuz?, Sözleşmeyi kabul edip 657'yi bırakın diyorlar kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Sağlık çalışanları da hep bir ağızdan "Hayır" cevabını verdiler.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Sağlık personeli çalıştırabilmek için sözleşmeli statü getirildi. Bu da yetmezmiş gibi taşeron vasıtasıyla sağlık personeli hizmet alımı gerçekleştirildi. Sağlık hizmeti alınır satılır bir meta değildir sadece sosyal bir olgudur. Sosyal devletin vatandaşına vermesi gereken husustur.

Sağlık problemlerini çözeceğiz derken şunları unutmayın, sağlık personelinin ekonomik, sosyal, mesleki problemlerini çözmeden sağlık sisteminin problemlerini çözemezsiniz. Dolayısıyla gelin sağlık çalışanlarının sorunlarını birlikte tartışalım, birlikte çözelim. Size bugün Düzce'den bir sarı kart gösteriyoruz. Bu olumsuzluklar devam ederse kırmızı kart göstermemiz yakındır" dedi.

Genel Başkan Kahveci ayrıca sağlık çalışanları arasında yapılan 1. Basamak sağlık çalışanları anketinde sağlık çalışanlarının yüzde 97'si sözleşmeli çalışmak, yüzde 93'ü Aile Hekimliği projesinde yer almak istemediklerini söylediklerini belirtti. Konuşmaların ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber