Başbakan yardımcılarının görevleri belli oldu/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2011 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcılarının yetki ve görev alanları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan ve Başbakan yardımcılarının görev alanları ile bağlı, ilgili kuruluşları şöyle:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

Kurum ve Kuruluşlar:

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli istihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye Kalkınma Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:

Görevler: Danıştay ile ilişkiler

Kurum ve Kuruluşlar: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih yüksek Kurumu, Vakaflar Genel müdürlüğü, Basın-Yayın ve Enformasyon Gneel Müdürlüğü, Türkiye Radyo-Televizyon Kurum Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon üst Kurulu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan:

Görevler: Ekonomik konularda genel koordinasyon. Hazine Müsteşarlığı, T.C Merkez Bankası, T.C Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, Türkiye Halk Bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş Gneel Müdürlüğü, Türkiye ihracat Kredi bankası A.Ş Genel Müdürlüğü, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay:

Görevler: Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi, İnsan Haklarıyla ilgili kurullar ve insan haklarıyla ilgili konularda koordinasyon. Medeniyetler ittifakı projesinin yürütülmesi

Kurum ve kuruluşlar: Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

Görevler: TBMM ile ilişkiler.

Kurum ve Kuruluşular: Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı."

Ayrıca, AB makamlarıyla yapılacak tam üyelik müzakerelerinde 'Müzakere heyeti başkanlığı' ve 'Başmüzakereci' görevinin Avrupa Birliği Bakanı; kamu görevlileri sendikaları ile ilgili faaliyetlerin koordinasyonu ile kamu toplu iş sözleşmelerinin koordinasyonunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı; akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele çalışmalarının koordinasyonunun Gümrük ve Ticaret Bakanı tarafından yürütüleceği belirtildi.

 

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber