KPSS'de eksik net iddiaları (2)... ÖSYM soru kitapçıklarını da yayınlamalı

2011 KPSS'ye giren ve memurlar.net forumunda yazışan çok sayıda adayın şikayeti üzerine, dün, KPSS'deki eksik netleri haber konusu yapmıştık. Ancak hem habere gelen yorumlar hem forum ortamında paylaşılan bilgiler ortada çok daha büyük bir sorun olduğunu göstermektedir. ÖSYM, internet sitesi üzerinden, adayların işaretlediği optik formlar ile adaya özgü doğru cevap kağıtlarını yayınladı. Bilindiği üzere ÖSYM, adaya özgü kitapçık uygulamasını eleştirilere rağmen KPSS sınavında da devam ettirmiştir. Adaylar, optik formlar ile adaya özgü cevap kağıdının karıştırıldığını belirtmekte ve bu karışıklığın giderilebilmesi için de soru kitapçıklarının yayınlanmasını istemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011 KPSS-A grubu ve Öğretmenlik sınav sonuçları, 29 Temmuz itibariyle açıklandı. ÖSYM o gün yaptığı açıklamada, "Sınavlara giren adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebilecekler." demiştir.

Bir çok aday sınav sonrasında bu karşılaştırmayı yaptı. ÖSYM, kendi internet sitesi üzerinden iki belge yayımladı.
1- Adayların işaretlediği optik formlar,
2- cevap kağıtları...

Ancak ÖSYM soru kitapçıklarını yayınlamamıştır. Bu durum ise, yayımlanan optik ve cevap kağıtlarının adaya ait olup olmadığı tartışmasını doğurmaktadır.

2011 Sınav kılavuzundaki 3.4. nolu maddeye göre, bu sınavda da her adaya farklı bir soru kitapçığı verilmiştir. Dolaysıyla her aday özgü cevap kağıdı da farklıdır.

Memurlar.net forum bölümünde yazışan bir kısım adaylar, çok farklı iddialar dile getirilmektedir. Bir kısmı şu şekildedir:

Bir aday, 43-60 ile 72-1201 aralığındaki tüm soruların yanlış gösterildiğini belirtmekte, ve bunun imkansız olduğunu söylemektedir.

Yine bir başka aday, 47-52 ile 77-81 arasındaki tüm soruların yanlış cevaplamasının mümkün olmadığını ifade etmektedir.

bb.fr rumzulu bir üyemiz, 43 44 45 46 47 ve 57 58 59 ve 85 86 87 88 89 90 91 93 94 ve 100 101 102 103 sorularının yanlış gösterildiğini ancak bunun imkansız olduğunu belirtmektedir.

gazitefli rumuzlu üyemiz ise şöyle demektdir: "50. sorudan 73 e kadar yanlıs var ve ard arda böyle bişey olması imkansız hadi sınavda böle bi hata yaptım ve o soruları yanlıs yaptım diyelim sınavdan sonra ösymnin vermis oldugu cevap anahtarından bunu anlamayacak kadar salak değilim hiçbirimiz değiliz"

redstar1917 rumuzlu üyemiz kendi sınavımla ilgili şu bilgiyi verdi "Benim hesabımda optik formun altındaki cevap anahtarına göre bir sorun yok. Asıl önemli konu şimdi başlıyor. Sınav sonrası ösym'nin açıkladığı basın kitapçığına göre gk-gy toplamda 102.75 net olarak hesapladım eğitim.b 86.50 net olarak hesapladım. Gelen sınav sonucuna göre ise eğitim bilimlerinde 25 olarak hesapladığım yanlış sayısı 39'a çıkmış ve toplam netim 69 olarak görünüyor.Eğitim bilimlerinde toplamdaki kayıp 17.50 net.Şimdi düşünüyorum 1 yanlış 2 yanlış tamam ama sadece eğitim bilimlerinde 17.50 eksik kesinlikle olmaması gereken bir durum.Sınav kitapçığının başladığı program geliştirme ve bittiği rehberlik derslerindeki netlerim tutuyor ama ortadaki konularda uçuk derecede fazla yanlış var. Gk-Gy aynı şekilde emin olduğum halde toplamda 8 yanlış fazla gelmiş.En önemlisi matematikte 30'da 30 olması gerekirken 4 yanlış olması.tarihten yine 2 yanlış fazla,coğrafya ve türkçeden 1'er yanlış fazla."

Bu şekilde sıralı yanlışlar çok sayıda adayda var görünmektedir.

Memurlar.net forumunda yazışan emvac1 rumzulu üyemiz ise yanlışların yığılmış olmasının tesadüfi olmayacağını ve soru kitapçıkları yayınlanmadan sorunun çözülemeyeceğini belirtmektedir.

ÖSYM, YGS sınavında soru kitapçıklarını yayınlamıştır. Bu kargaşanın çözümlenmesi için yine soru kitapçıklarının, aday özgü bölümden adaylara gösterilmesi gerekmektedir.

İşte bazı adayların memurlar.net gönderdiği cevap kağıtları...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber